e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Skiareál Klínovec přivítá Evropský snowboardový festival

publikováno: 12.2.2012, kategorie: Sport, autor: Ivana Dobišová

Sdílet: facebook twitter google+

Největší lyžařské středisko Krušných hor Skiareál Klínovec přivítá ve dnech 17. až 19. února Evropský snowboardový festival. Závodit se bude ve Slope Style a nejlepší závodníci si rozdělí ceny ve výši 60 tisíc korun.

"Na únor jsme plánovali tradiční závody EP v U-Rampě, v době schvalování komisařem FIS nebyla bohužel U-rampa díky nedostatku sněhu v provozu a plánovaný Evropský pohár jsme museli z výše uvedených důvodů zrušit. Místo toho jsme se rozhodli uspořádat Evropský snowboardový festival. Závodit se bude v disciplíně Slope Style v Óčko freestyle parku na Klínovci," uvedl místopředseda úseku snowboardingu SLČR Miroslav Schimmer.

Festival začne čtvrtečním a pátečním tréninkem, v sobotu je pak v plánu Slope Style Session a na neděli Rookie jam. Akce se také zúčastní reprezentanti Martin Černík a Matěj Novák, kteří budou připravovat trať a trénovat s juniory. "Velmi zajímavým lákadlem pro závodníky jsou prize money ve výši 60 000 Kč, které budou rozděleny mezi nejlepší jezdce", dodal Schimmer.