e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaňské děti můžou o prázdninách bobovat, tvořit i poznávat přírodu

publikováno: 12.2.2010, kategorie: Tipy na víkend, autor: Renata Malíková

Sdílet: facebook twitter google+

Děti, které se rozhodnou prožít jarní prázdniny v Kadani, se můžou zabavit v kadaňském domě dětí a mládeže Šuplík. Na dny 15. až 19. února je připravený tradiční příměstský tábor. Na každý prázdninový den jsou navíc v plánu další dvě akce. Bude se sáňkovat i lyžovat, v plánu je výlet za strašidly i za zvířátky.

Začínáme hned v pondělí akcí prázdniny na horách. Je to výjezd do Krušných hor, kde se bude bobovat a sáňkovat,“ říká pro e-region ředitel DDM Šuplík Jiří Štěrba. Sraz před Šuplíkem je v 9,00 hodin, následovat bude odjezd na Měděnec, kde dojde na sněžné radovánky. Po obědě se uskuteční výlet po stopách majora Zemana. Vstupné je 120 korun. V pondělí je v plánu ještě keramická dílna, která je určená všem, kteří mají chuť se něco naučit a odnést si vlastní výtvor. Vstupné je 10 korun.

Úterý je určeno malým turistům. Děti se vydají do přírody v okolí Kadaně. Vstupné je 100 korun. Druhá skupina pojede do chomutovského zooparku. Tam je v plánu den plný soutěží, legrace, krmení zvířátek a překvapení. Sraz je v 8,15 na vlakovém nádraží v Kadani. Vstupné je 150 korun.

Ve středu se opakuje výlet do Krušných hor. Program máme i pro ty, které by už sáňkování nebavilo. Ti se můžou vydat autobusem na klášterecký zámek za strašidly,“ upřesňuje program Štěrba. Výlet do Klášterece nad Ohří vyjde na 50 korun.

Čtvrtek bude opět určený turistům. Zároveň ale dojde i na akci s názvem Kouzlo orientu. Přijede dokonce i břišní tanečnice. Ve čtvrtek bude i sportovním dnem a v pátek se školáci opět vydají na hory.

„Zájemci se musí předem přihlásit na recepci DDM Šuplík,“ upozorňuje ředitel. Vstupné je od 10 do 150 korun. Příměstský tábor vyjde celkem na 800 korun, jeho program začne každý všední den v 9,00 hodin a potrvá do 17,00 hodin. Děti budou sportovat v tělocvičně, hrát hry, vydají se na různé vycházky a dojde například i na bobování. Podrobné informace jsou na www.ddmsuplik.cz.