e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Bratři Malinové odstartují koncertní sezónu v žateckém divadle

publikováno: 12.1.2017, kategorie: Hudba, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

První letošní koncert v Městském divadle v Žatci ve čtvrtek 19. ledna v podání Malina Brothers bandu může být hudební událostí druhé poloviny divadelní sezony 2016/17. Bratry Malinovy zná asi každý zběhlejší fanoušek country music. Svého času spolu oba hráli v čerstvě založené Druhé trávě.

Oba, tedy Luboš banjista a Pavel kytarista, mají ještě bráchu houslistu jménem Josef. Jak jsou tak rozlítaní v různých kapelách, bývalo jedinou šancí si spolu zahrát společné jamování v domovském Náchodě. 

Právě náchodští fanoušci je dotlačili až k tomu, že vznikla rodinná kapela Malina Brothers, k níž přizvali ještě dalšího „Náchoďáka“, kontrabasistu Pavla Peroutku. Jakkoliv jsou Malinové s Peroutkou profesionální muzikanti, skoro by se dali označit jako country verze amatérského sdružení profi muzikantů. Jejich koncerty vypadají jako takový nezávazný jam. Malina Brothers jsou vlastně superskupina, protože její členové jsou zároveň členy špičkových kapel. Pavel Peroutka hraje basu u Spirituálů, kytarista Pavel Malina u Žalmana, banjista Luboš Malina hraje v Druhé trávě a bratr Josef (ex Cop) „fidlá“ za Monogram. 

Všichni členové MB jsou samozřejmě špičkoví hráči, takže divákům se dostává nenucenosti a uvolněnosti od muzikantů, kteří se hraním sice živí, ale zároveň opravdu baví, a vše je podtrženo perfektním výkonem. Jejich repertoár tvoří bluegrasové písničky, nebo instrumentálky a z nemalé části písničky Miroslava „Skunka“ Jaroše, které Malinové hráli už zamlada u trampských ohňů. Kdo má doma album Wabi Daňka „Nech svět ať se točí dál“ ví, že „Skunk“ napsal slova k takovým hitům, jako je např. Montgomery nebo Quantanamo. Právě jeho píseň Rychlejší koně je titulní písní jejich prvního alba. Umějí ale zahrát i Skočnou z Prodané nevěsty.

Mimo již zmíněného alba nahráli desku s jejich kamarádem Charlie McCoyem, jedním z nejlepších harmonikářů světa (spolupracoval s kdekým od Dylana po Cashe). Koncem loňského léta si vyrazili na měsíční turné po USA a letošní rok odstartují tříměsíčním turné, během kterého přijedou i do Žatce.

Koncert začíná 19. ledna v 19,00 hodin v Městském divadle v Žatci.