e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplické Zámecké náměstí obsadí o víkendu vánoční trhy

publikováno: 11.12.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Třetí adventní víkend ožije centrum Teplic vánočními trhy a bohatým kulturním programem. Stánky obsadí Zámecké náměstí v sobotu 16. a neděli 17. prosince, na zámku budou probíhat adventní dílny.

Trh bude otevřen po oba dny od 10,00 hodin, program pak bude začínat ve 13,00 hodin troubením ze zámeckého balkónu, které se bude ozývat každou celou hodinu. Na náměstí v průběhu dne vystoupí regionální soubory a děti z místních základních, mateřských a uměleckých škol. V sobotu v půl čtvrté bude pokřtěn kalendář fotografa Štěpána Hona Doma 2018, výtěžek z jeho prodeje půjde Arkadii Teplice. Mezi vystupující jsou v sobotu Krušnohorský pěvecký sbor, Audite Silete nebo Paul Batto a Ondřej Kříž. V neděli pak Duchcovský pěvecký sbor, Krušnohorská dudácká muzika a Komorní sbor Teplice. 

V neděli 17. prosince v 18,00 hodin se v kostele svatého Jana Křtitele na Zámeckém náměstí koná koncert teplické konzervatoře. Zazní Rybova Česká mše vánoční. Vstupenky stojí 100 Kč.

V budově zámku, v Regionálním muzeu v Teplicích se po oba dny budou od 14,00 do 17,00 hodin konat dětské vánoční dílny. Pro děti je připravena výroba originálních vánočních ozdob, pečení vánočního cukroví a tradiční vánoční zvyky. Vstupné 20 Kč.