e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské Vánoce: Týden před koncem adventu odnese Káču do pekla čert a králíci vyrazí na cesty

publikováno: 11.12.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: eChomutov

Sdílet: facebook twitter google+

Třetí adventní víkend v Chomutově bude patřit především dětem, nebude ale chybě tradiční adventní koncert. Zaručeně veselo bude v neděli 14. prosince ve skanzenu Stará Ves. Tam začne program ve dvě hodiny odpoledne pohádkou divadla VeTři s názvem Jak čert zlobivou Káču do pekla dostal.

Kačka Nováková je velice zlobivá holčička. Nechce si uklízet své hračky, neposlouchá a zlobí maminku s tatínkem. Proto jí rodiče jednoho dne sbalí uzlíček s věcmi a pošlou Káču do světa, aby se napravila a konečně přestala zlobit. Nohy Káču zanesou do tmavého lesa, kde jí chtějí pomoci hodní skřítkové. Káča se sice v lese bojí, ale zároveň je na skřítky tak zlá a ošklivá, že si jí nakonec do pekla odnese Čert. Jestli se Kačka napraví a vrátí se ke svým rodičům se dozví všichni návštěvníci skanzenu.

Po napínavém příběhu si všichni jistě odpočinou při vystoupení dětského pěveckého sboru Hlásek ze základní školy Školní a děti společně s rodiči si upečou vánoční cukroví v peci. 

Další pohádka čeká na děti v městském divadle. Tam na pódium ve tři hodiny odpoledne přiskáčou králíci z klobouku Bob a Bobek. Jejich příběh se tentokrát odehraje na cestách. Po představení nastane ten pravý čas přejít do kostela sv. Ignáce na třetí adventní koncert. Vánoční písně tam od šesti hodin zazpívá sbor Ventilky ze Základní umělecké školy v Jirkově.  

Podrobný program Chomutovských Vánoc najdete na webu www.echomutov.cz/vanoce