e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

K procházkám Kláštercem láká nová stezka

publikováno: 11.11.2020, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V Klášterci nad Ohří se otevřela nová stezka pro pěší i cyklisty podél Kláštereckého potoka. Navazuje na vloni dokončený cyklopark v Královehradecké ulici. Zprovoznění nové vycházkové trasy se bohužel muselo obejít bez slavnostního aktu.

"Když jsme vloni otevírali pod ulicí Královehradeckou cyklopark, slibovali jsme, že je to jen začátek, že na tento cyklopark navážou další cyklotrasy napříč městem," připomněl starosta města Štefan Drozd. Práce se podařilo již dokončit a v provozu je nyní trasa, která začíná u cykloparku a stoupá sídlištěm podél Kláštereckého potoka do Útočiště. Podle starosty nebyla stavba jednoduchá a musela se vypořádat s těžkým terénem podél potoka. Trasa je určena pro cyklisty, pěší i rodiče s kočárky. "Můžete se projít podél potoka a objevovat krásy našeho města. Pojďte na čerstvý vzduch," vyzývá starosta.

Cyklopark vedle hlavního silničního tahu přes město byl otevřen v červnu roku 2019. Cesty parkem jsou vhodné pro kolo i kolečkové brusle, jeho součástí je také workoutové hřiště. Cyklopark se stává jakýmsi kláštereckým dopravním uzlem pro cyklisty. Dílem je svést do něj vedle již hotové cyklostezky podél Kláštereckého potoka také další podél Podmileského potoka a podél Petlérské ulice. Na park také naváže přejezd do ulice Pod Skalkou, který ho spojí s Cyklostezkou Ohře.

Foto: Štěpán Malast