e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zbývá týden do vyhlášení vítězů Festklipu, konkurence je z celé republiky

publikováno: 11.11.2016, kategorie: Hudba, autor: Magdaléna Jenčíková

Sdílet: facebook twitter google+

Do finále festivalu videoklipů regionálních kapel FESTKLIP už zbývá necelý týden a přihlášeno je přes 20 klipů. A stejně jako v uplynulých letech už to nejsou klipy pouze z Ústeckého kraje, ale z celé republiky. Vítěze se můžete dozvědět naživo příští pátek 18. listopadu v mosteckém Metro music klubu.

Muzikanti, regionální kapely a jejich fanoušci měli zhruba měsíc na to, aby se přihlásili na www.festklip.cz a zároveň hlasovali na internetu. „Celorepublikový dosah jsme získali před třemi lety a máme z toho velkou radost. Je vidět, že podobné akce pro tuto skupinu muzikantů mají smysl. Vážíme si také toho, že je akce podporována jak Magistrátem města Most, tak Ústeckým krajem," říká k festivalu Iva Blažková z pořádající společnosti MISTRAL TV produkce.

O vítězi ve dvou hlavních kategoriích rozhodnou fanoušci na internetu, ale také odborná porota. V ní letos zasednou novinářka a vydavatelka internetového volnočasového magazínu www.e-region.cz Kateřina Táborská, střihač hudebních klipů Jan Novotný a hudebník David Homola. „Podporovat regionální aktivity se snažím dlouhodobě a ani oblast hudby mi v tomto směru není vzdálená. Teď například nově spolupracuji s internetovým rádiem, které v podpoře regionálních kapel v podstatě navazuje na festival a jeho provozovatel Míra Kuželka byl v porotě FESTKLIPU několikrát. Já se účastním poprvé a jsem poctěna, že se mohu postavit vedle lidí, kteří se v roli porotců objevovali přede mnou," říká Kateřina Táborská.

Během vyhlašování výsledků se o program postará skupina Genius Loci. Součástí bude projekce přihlášených klipů a celý večer bude on-line přenášen přes facebook zpravodajského serveru E-live. Vyhlášení výsledků se uskuteční v pátek 18. listopadu 2016 v mosteckém Metro music clubu. O den dříve, o půlnoci 17. listopadu bude ukončeno přihlašování a hlasování. Akce v Metro music clubu začíná v 18,00 hodin a vstup je zdarma.