e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Horáčkovo Mezi námi míří mezi Žatečany

publikováno: 11.11.2014, kategorie: Hudba, autor: Jiří Navrátil

Sdílet: facebook twitter google+

Michal Horáček je přední českých textař a básník, jehož texty zpívala, nebo zhudebnila řada českých i slovenských interpretů. Nejznámější jsou jeho písně zhudebněné např. Peterem Hapkou či Richardem Müllerem, Haně Hegerové nahradil jako textař Pavla Koptu. Přes všechny úspěchy neusnul na vavřínech a pouští se do dalších projektů. S posledním z nich „Mezi námi“ se představí v Městském divadle v Žatci 20. listopadu od 19,00 hodin.

námi“ se představí v Městském divadle v Žatci 20. listopadu od 19,00 hodin.

Už od loňského léta objíždí Čechy s novým pořadem na pomezí talk šou a recitálu, s názvem „Mezi námi“. On sám účinkuje jako vypravěč, když představuje a recituje své básně a texty, které posléze zazpívá některý ze zpěváků, kteří s ním jezdí. V devadesátiminutovém pořadu se zamýšlí nad různými tématy, což propojuje svými písněmi interpretovanými zpěváky a šansoniéry, jako jsou Ondřej Ruml, Lenka Nová nebo František Segrado. Doprovází je Kvartet Mateje Benka. 

Každé představení nabízí jiné písně a odlišná zamyšlení. Všichni účastníci podle starého semaforského zvyku sedí po celou dobu představení na jevišti a povídají si, jejich rozhovory probíhají jako předscény. Je to vlastně takové „tlachání“ na zajímavé téma. Celý večer je rozdělen na tři části. Jedna se zaměřuje na období spolupráce s Petrem Hapkou, v další se vzpomíná na úspěšný recitál „Kudykam“ a ve třetí představuje svůj poslední autorský projekt „Český kalendář“.

První vystoupení proběhlo 13. srpna 2013 v Plzni. Premiéra i reprízy sklidily obrovský úspěch a na mnoha místech České republiky byly beznadějně vyprodány. Pro velký zájem pořadatelé už vloni domlouvali koncerty na letošní rok 2014.