e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Grundmannovo kvartento završí česko-německé kulturní dny

publikováno: 11.11.2013, kategorie: Hudba, autor: Milan Rudik

Sdílet: facebook twitter google+

Dnes, v pondělí dne 11. listopadu se v prostorách Císařského sálu v ústeckém muzeu od 20,00 hodin uskuteční koncert světoznámého Grundmannova kvarteta. Konzert završí oficiální část 15. dnů české a německé kultury.

Členové souboru jsou Eduard Wesly, Bettina Irig, Ulrike Becker a Ulrike Titze. Eduard Wesly se zabývá hudbou 18. století. Jako první hobojista hrál mimo jiné pro anglický komorní orchestr »The English Baroque Soloist« pod J. E. Gardienerem. Ulrike Titze se věnuje hře na barokní housle a zároveň ji vyučuje na Vysoké škole hudební Drážďany. Je spoluzakladatelkou a koncertní mistryní drážďanského barokního orchestru. Bettina Ihrig studovala v Hannoveru a Salcburku hru na violu a orchestrální praxi absolvovala ve studentském orchestru »Junge Deutsche Philharmonie« a orchestru »Bielefelder Philharmonischer Orchester«. Ulrike Becker studovala ve Výmaru a v Berlíně hru na violoncello a navázala koncertním studiem pro violu de gamba. Je členkou souboru »Lautten Compagney« Berlin a spoluzakladatelkou tria L`Arabesque. Program s názvem »Hudba pražských šlechtických a měšťanských domů« obsahuje díla J. C. Bacha, J. N. Hummela, Jiřího Druzeckého a W. A. Mozarta.

Vstupné 100 Kč. Akci pořádá Collegium Bohemicum, o.p.s. ve spolupráci s Muzeem města Ústí nad Labem za podpory Goethe-Institutu Praha a Ministerstva kultury ČR.