e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lucerničky svatého Martina

publikováno: 11.11.2009, kategorie: Pro děti, autor: Alena Kulichová

Sdílet: facebook twitter google+

Dnes slaví svátek Martin a tak se dá říci, že zima začíná. Říká se, zda Martin „přijede na bílém koni“. Čeká nás dlouhé studené období. Dům dětí a mládeže Most zve děti i s rodiči v pátek 13. listopadu na tradiční akci „Lucerničky svatého Martina“. Pozvánka na další dvě akce uvnitř článku.

Lucerničky svatého Martina

Jedná se o procházku večerním Resslem s plněním úkolů vztahujících se k pověsti o svatém Martinovi. V cíli na všechny čeká sladká odměna a velký oheň, na kterém si můžeme opéct buřtíky, zazpívat si s kytarou. Zkrátka před tou dlouhou zimou načerpat teplo a světlo na celou dobu. Buřtíky je možné zakoupit v Restauraci Na Resslu.

Start je 13. 11. od 17,00 do 17,30 hod. u schodů u Resslu, cestu budou dětem ukazovat světýlka svíček. Děti by si na cestu měly vzít lucerničky nebo lampionky, dospělí baterku. Startovné je 20,- Kč.

Dekorace s vůnéí medu

V sobotu 21. listopadu od 14,00 hod. to v Domě dětí a mládeže v Mostě bude vonět medem. Zkušená perníkářka paní Jaroslava Kurková se zde podělí o svoje umění se všemi zájemci a bude je učit zdobit perníčky. Zda potom budou zdobit mísu nebo skončí v bříšku mlsala, to už necháme na rozhodnutí účastníků. Po medu voní i včelí pláty a vlastnoručně vyrobená svíčka určitě hoří nejlépe. To si všichni po nazdobení perníčků mohou vyzkoušet. Jen je třeba se na akci předem přihlásit (do 16. 11.). Vstupné je 20,- Kč + odebraný materiál.

Tvořivá sobota

V sobotu 28. listopadu už bude Dům dětí a mládeže v Mostě žít přípravami na začínající Advent. Od 10,00 hod. si zájemci (děti i dospělí) mohou vyrobit vánoční ozdoby z korálků. Ozdobičkami se dají zkrášlit větvičky stromečku, připojit se k jmenovce na vá- nočním dárku, použít je při výzdobě stolu, apod. Vstupné je 20,- Kč + materiál. Odpoledne od 14,00 hod. se pod vedení paní Škabradové, vedoucí Květinky „U Dvojčat“ naučíme vázat adventní věnce, abychom v neděli mohli zapálit první adventní svíčku. Vstupné je 20,- Kč + materiál na tvoření (dle výběru) Pro zajištění dostatečného množství materiálu je třeba se na obě akce přihlásit do 23. 11. v DDM.