e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecké divadlo pořídilo nové židle, i díky daru od teplárny

publikováno: 11.10.2019, kategorie: Divadlo a film, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Postupnou obměnou prochází židle Komorní scény Městského divadla v Mostě. Díky dotaci od společnosti United Energy ve výši 80 000 korun mohla být část židlí, které již byly v kritickém stavu, nahrazena novými.

„Žádost o finanční příspěvek na pořízení nových židlí pro divadlo přišla z města Mostu. Obnovu mobiliáře si přálo město zařadit jako jeden z projektů k podpoře do Smlouvy o spolupráci s naší společností pro letošní rok,“ sdělil Milan Boháček, ředitel United Energy. „Jako pravidelný návštěvník divadla jsem se stavem židlí dobře obeznámen a mohu jen říci, že si výměnu za nové zaslouží. Rádi jsme městu a potažmo divadlu vyhověli,“ dodal Boháček.

Nové sezení si mohli diváci vyzkoušet při repríze představení „3 ženy“. Mnozí z nich však změnu nezaznamenali. „Na malou scénu se vejde až 170 židlí. Doposud jsme získali finance na výměnu zhruba poloviny z nich, proto jsme volili stejný typ a barvu. Teď jsou tedy židle promíchány a změnu z dálky nepoznáte. Ve výměně však chceme pokračovat. Je to otázka peněz,“ osvětlila Kateřina Machová, ekonomicko-obchodní náměstkyně divadla.

Komořanská teplárna se další podpoře v příštím roce nebrání. „Prioritou naší společnosti je zejména podpora bezpečnosti obyvatel a vzdělávání. Nicméně ani podpoře kultury v regionu se nebráníme. Záleží tedy na městě či na samotném divadle, zda o podporu zažádají,“ doplnil Boháček.