e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Skanzen v Březně představí experimenty v archeologii

publikováno: 11.10.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Archeoskanzen v Březně u Loun se zapojí do Mezinárodního dne archeologie v sobotu 15. října a tématem bude především experimentování. Návštěvu přislíbila také doktorka Ivana Pleinerová, zakladatelka experimentální archeologie v Čechách, po níž je skanzen pojmenován. Děti čeká kurz pro budoucí archeology.

Archeologové návštěvníkům povypráví, jaký pro ně mají experimenty význam. Dozvíte se, komu se říká Living History a co potřebují jejich členové k životu, co mají společného s archeologií a proč nemají rádi, když se jim říká šermíři. Uvidíte také ukázky boje, představí se Kelti, Germáni a Vikingové.

Můžete být svědkem zahájení nového experimentu a pro děti bude připraven bohatý archeologický i historický program - historická lukostřelnice, experimenty s ohněm a badatelský program pro začínající archeology. Vyzkoušet si můžete také spřádání na přeslenech.

Skanzen bude otevřen od 10,00 do 16,00 hodin a vstupné je dobrovolné. Občerstvení poskytne Bystrý králík z Mělníka nebo si můžete opéct přinesené buřty.