e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Filmové setkání s tvůrci hitů Ženy v pokušení a Muži v naději

publikováno: 11.10.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Karolína Odlasová

Sdílet: facebook twitter google+

V pátek 14. října od 18,00 hodin připravilo kino Hvězda v Kadani film Bezva ženská na krku. Po projekci nové české komedie bude následovat beseda s režisérem Tomášem Hoffmanem a scénáristou Jiřím Vejdělkem. Tato úspěšná autorsko-producentská dvojice má za sebou již divácké hity Ženy v pokušení a Muži v naději.

Bezva ženská na krku je komedií nejen o lásce, ale i o ženské odvaze najít samu sebe, o hrdosti, odhodlání a nesnázích, se kterými se i ta nejbezvadnější ženská může setkat na cestě za samostatností a láskou. Příběh vypráví o sympatické Elišce (Petra Hřebíčková – Muži v naději), která je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer), ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Eliška se tak rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Svérázný starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem v podání Ondřeje Vetchého, který díky svým vlastním neblahým zkušenostem se ženami skoncoval. Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit.

Kino Hvězda zve nejen diváky, kteří si oblíbili laskavý humor úspěšných komedií Ženy v pokušení a Muži v naději, ale i všechny milovníky inteligentního českého humoru a kvalitní filmové tvorby na besedu s těmito výjimečnými tvůrci.