e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zapojte se do pokusu o rekord ve vypuštění balónků

publikováno: 11.9.2014, kategorie: Tipy na víkend, autor: Jitka Krouzová

Sdílet: facebook twitter google+

Při příležitosti Dne evropského dědictví v Žatci připravili pořadatelé akci Balónky s přáním k výročí 1010 let od první písemné zmínky o Žatci. Obrací se proto na Žatečany i návštěvníky města s výzvou ke spolupráci. Pokud se dostavíte v sobotu 13. září na náměstí Svobody, budete mít možnost nejen vidět zde probíhající bohatý program plný historie, ale zároveň se aktivně zúčastnit hromadného vypuštění balónků a přispět tak k vytvoření regionálního rekordu.

Balónky obdržíte zdarma  v přízemí radnice. Na připojený štítek budete moci napsat Vaše přání a s ním balónek vypustit. Pokud se podaří ve 14,30 hodin vypustit na pokyn z balkonu radnice všech 1010 balónků najednou, byl pokus o regionální rekord úspěšný a vaše přání na štítku balónku se určitě splní :-). Balonky budou k dispozici od 10,00 hodin.

Pokus o rekord je zároveň spojen se soutěží: Kdo po akci přinese nebo zašle nalezený balónek do Regionálního muzea K. A. Polánka v Žatci, dostane drobnou věcnou cenu. Kdo doručí balónek z nejvzdálenějšího místa od Žatce v termínu do 15. října 2014 a doloží svědectvím nebo např. fotografií u cedule s názvem obce či města, kde k nálezu došlo, získá zvláštní cenu.

Přijďte v sobotu 13. září na náměstí Svobody podpořit vznik regionálního rekordu!