e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Se skauty do Krušnohorské přírody

publikováno: 11.9.2012, kategorie: Tipy na víkend, autor: Simona Řimnáčová

Sdílet: facebook twitter google+

Letos již po páté, pořádá skautské středisko Český lev Chomutov dálkový pochod Krušnohorské šlápoty, který se koná v severozápadní části Krušnohoří, pojďte se projít krásnou podzimní přírodu. Na začátek trasy vyjedete připraveným autobusem a pak už Vás čeká jedna z Krušnohorských tras, můžete si vybrat přesně tu svou, jsou pro Vás připraveny 3 trasy o délce 23, 18 a 12 km. Tato tradiční akce pro chomutovskou veřejnost se letos uskuteční v sobotu 15. září.

Trasy Vás provedou zaniklou obcí Menhartice kde se můžete zastavit některého ze 3 pramenů, dále můžete navštívit kaskádové, Medvědí vodopády které mají výšku 5 a 6 metrů a rozhodně stojí za návštěvu, všechny trasy prochází přes vodní dílo Křimov, kde bude možnost navštívit krásnou kamennou přehradu z let 1953-1958 a dozvědět se něco o jejím účelu a historii, díky pracovníkům z Povodí Ohře, dále trasy pokračují k prvnímu mlýnu kde bude připraven oheň a bude možno se před cílem posilnit a opéct si vuřt, kterého bude možno si na místě zakoupit za symbolických 10kč, během pochodu Vás čekají kontrolní stanoviště, kde dostanete razítko do svého startovního lístku, na kontrolách bude možnost zakoupit drobné cukrovinky a k dispozici bude zdarma již dávno zapomenutá pochoutka – chleba se sádlem a s cibulí.

Start i cíl jsou v Chomutově – u klubovny skautského střediska (budova soukromé ZŠ Duhová cesta) v Havlíčkově ulici č.p 3675 Chomutov , kde bude registrace účastníků, odtud budou odjíždět autobusy a zde také bude vyhodnocení losování.

A co na Vás čeká v cíli? Kromě radosti z absolvovaného pochodu dostane každý, kdo prošel všechny kontroly diplom, bramborovou polévku a čaj. Dále bude odměněn nejstarší, nejmladší a nejvzdálenější účastník pochodu. Všechny startovní lístky budou ještě slosovány v tombole a ceny budou rozdány při příchodu v cíli. Pejsci jsou vítáni, i oni mohou dostat diplom.

Co na závěr? Určitě přijďte, přijeďte, připlavte – start je od 8.00 do 9:30, kdy odjezdy autobusů jsou v 8:45 a 9:45, vybrat si můžete z tras o délce 23 km, 18 a 12 km. Startovné je 30kč pro dospělého a 15kč pro dítě. Více informací najdete na internetu http://pochod.junak-chomutov.cz.