e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na kadaňském náměstí se otevře jednodenní restaurace

publikováno: 11.8.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Město Kadaň se letos poprvé připojí k celosvětově oblíbenému Restaurant Day, která dává příležitost amatérským kuchařům otevřít si na jeden den svou "restauraci" a předvést, co umí. Ta kadaňská se otevře na Löschnerovo náměstí v sobotu 20. srpna.

Na Chomutovsku se průkopníkem Restaurant Day stal Jirkov, který po dva roky otevíral velmi oblíbenou restauraci v jirkovské věži. Třetí rok, kdy chtěl nabídnout občerstvení i ve svých dalších atraktivních prostorách - v podzemí - se bohužel pořadatelé přišli zeptat na radu hygieniků. Ti jim místo praktických rad nadiktovali nesplnitelné podmínky a tím sláva jirkovských Restaurant Days skončila. Je proto potěšující, že se nenechala odradit Kadaň.

"Pro zkušební nultý ročník jsme zvolili parčík na Löschnerově náměstí. Bude si kam sednout, ale neváhejte si přinést i vlastní deky a piknikovat v první pop-up restauraci pod širým nebem v Kadani," lákají pořadatelé z KZK Kadaň.

Improvizovaná restaurace se otevře v 16,00 hodin a bude nabízet řadu pochoutek, ovšem možné je přinést i vlastní občerstvení. V nabídce budou nápoje od týmu "Cukr, káva, limonáda", francozské crépes připraví tým Marcely a Antoina a kuchařský tým představí i organizátor kadaňských Férových snídaní, Statek Hořenice. Těšit se prý můžete na menu s vůní asijské kuchyně.