e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Prázdninová nabídka duchcovského muzea: kočárky, loutky a čítárna pod širým nebem

publikováno: 11.7.2016, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Hlavním cílem turistů v Duchcově bývá zdejší zámek, obývaný duchem Giacoma Casanovy, za návštěvu toho ale stojí víc. V duchcovském muzeu návštěvníky čekají třeba historické kočárky a dětská vozítka, posedět mohou v atriu nebo se podívat na výstavu v husitském kostele. To vše za lidové vstupné nebo zdarma.

Expozice, věnovaná historii města, je otevřena denně od 9,00 do 17,00 hodin. Vstupné dospělí 20 Kč, děti a důchodci 10 Kč. V Poppelově výstavní síni je nyní k vidění výstava loutek Václava Krčály a Marcely Krčálové, vstupné stejné. 

V pobočce muzea na náměstí Republiky je instalovaná expozice Kočárky  adětská vozidla z Duchova, která představuje výrobky duchcovské továrny HIKO, později známé jako Továrna dětských vozidel ze sbírky Hany Mullerové,. Otevřeno je pondělí až pátek 11,00 – 15,00 hodin, sobota a neděle 10,00 – 16,00 hodin. Vstupné jako do muzea.

Každý den si můžete zpestřit návštěvu muzea posezením v atriu s Giacomo Casanovou a využít služeb čítárny pod širým nebem. Knihovna města Duchcova zde pro návštěvníky připravila soubor knih, které si můžete v průjezdu muzea volně vypůjčit a začíst se. Knihu si můžete odnést i domů a příležitostně ji vrátit. Bez registrace, bez poplatků. Pokud zatoužíte po občerstvení, nabízí jej soused - čajovna Pohoda. Muzeum chystá v atriu také koncerty - 24. července v 18,00 hodin představí barokní kytaru Milan Černý a 27. srpna v 17,00 hodin koncertuje skupina Rybí polívka teplického básníka a hudebníka Pavla Polívky.

Během letní sezóny je otevřena v Duchcově také vyhlídková věž kostela Církve československé husitské u rybníka Barbora. Muzeum tam navíc připravilo výstavu Duchcov v zrcadle dějin. Otevřeno je od úterý do neděle od 11,00 do 15,00 hodin. Vstupné se neplatí.

Podrobnosti o muzeu, včetně kontaktů najdete zde.