e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V mosteckém divadle to berou pěkně od podlahy

publikováno: 11.7.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Ivana Bonaveturová

Sdílet: facebook twitter google+

V mosteckém divadle bude o prázdninách rušno, a to i na jevišti. Místo herců se tam ale budou prohánět řemeslníci. V divadle budou během léta probíhat úpravy podlahových povrchů, které již delší dobu volají po opravě. Jednou z nejnáročnějších je celková rekonstrukce jeviště.

Než dostane nový černý koberec, přijde na řadu úprava dřevěné podlahy, která se zbrousí, srovná a repasuje. Kompletní opravu provede firma Altryss s.r.o., oprava bude financována z darů Vršanské uhelné společnosti a mosteckým magistrátem v hodnotě necelého 1 milionu korun.

Dalším neodkladným požadavkem je rekonstrukce motorových tahů jeviště společnosti Gradior z Brna za 1, 7 milionu. Rekonstrukcí se výrazně zvýší komfortnost používání motorových tahů, spolu se zajištěním jejich původních nosností. Finanční náklady pokryje opět město Most, které se bude finančně podílet také na výměně chladící věže – pro systém klimatizace. Poslední úpravy čeká podlaha ve zkušebně MDM, kde se připravuje broušení stávajících parket a praktikáblů.

Výhledově se nevyhnou opravy také Divadlu rozmanitostí. Zde je po energetickém auditu v plánu zateplení a výměna oken a také instalace nových sedadel pro diváky.