e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kinematograf brázdí česká města s českými filmy

publikováno: 11.7.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Kinematograf bratří Čadíků, který objíždí o prázdninách česká města, dorazil také na sever Čech. Divákům tak nabídne letní kino i tam, kde ho už nebo zatím nemají. V neděli 13. července přijíždí pojízdné kino do Kadaně, odkud se přemístí do Žatce a poté na zámek Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku. 

V Kadani kino promítá na Mírovém náměstí a produkce začínají ve 22,00 hodin. Uvidíte známé české filmy Revival, Postřižiny, Kandidát a Martin a Venuše.

Poté se letní kino přesouvá do Žatce, kde bude promítat od 17. do 20. července, a to od 21,30 hodin. Vidět můžete filmy v tomto pořadí: Revival, Příběh kmotra, Martin a Venuše a Donšajni. Promítá se na náměstí Svobody. V pondělí 21. července můžete vidět první film - českou Menzelovu komedii Donšajni v romantických kulisách zámku Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku. Promítá se od 21,30 hodin a v dalších dnech můžete zajít na filmy Příběh kmotra, Revival a Postřižiny. 

Dalšími zastávkami kinematografu jsou Lovosice, Ústí nad Labem, Křešice. Kinematograf provozuje celkem 15 mobilních kin a vyjíždí i do okolních zemí. Promítá se ve velkých městech i malých vesničkách, dokonce i na hradě nebo v autokině. Vstupné na produkce je dobrovolné a je určeno na charitativní projekty. Od roku 1998 již kinematograf takto "vydělal" více než pět a půl milionu korun.