e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecký autodrom přivítá už 34. Olympijský běh

publikováno: 11.6.2019, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Na mosteckém autodromu si dají ve středu 19. června sraz účastníci amatérského závodu T-Mobile Olympijský běh. Velký okruh jej hostí už počtyřiatřicáté, běžci si mohou i letos vybrat ze dvou tratí. Delší měří 8,4 kilometru (dva okruhy), kratší 4,2 kilometru (jeden okruh).

„Rádi bychom, aby účast byla opět hojná. Pokud padne rekord z předloňského roku, kdy se na obě trasy vydalo 322 závodníků, potěší nás to,“ uvedla ředitelka polygonu společnosti Autodrom Most Veronika Raková. Pokud budete hledat na Mostecku kvalitní ubytování, zavítejte na stránky www.hotel.cz.

Zájemci se mohou registrovat zde, a to do 12. června. Na místě už se nelze do závodu přihlásit. Výdej startovních čísel se uskuteční v recepci budovy polygonu mezi 16,00 a 17,45 hodin, parkování v areálu je zdarma. Na velký závodní okruh se běžci přesunou podchodem pod dráhou. Na trať vyrazí v 18,15 hodin.

T-Mobile Olympijský běh je největší běžeckou akcí v České republice, v jediný okamžik vyběhne na různých místech v celkem 81 městech na tratě 75 tisíc lidí. Ambasadory letošní akce jsou úspěšná reprezentantka v biatlonu Markéta Davidová a olympijský medailista ve vodním slalomu Jiří Prskavec. 

V areálu mosteckého autodromu se běhá už od roku 1985, o dva roky později se zdejší závod přihlásil k mezinárodní akci Olympijský běh. V Československu měl právě v tom roce premiéru v Praze na Strahově. Běžci si dají další sraz na autodromu začátkem listopadu. Čeká je třetí ročník amatérského vytrvaleckého závodu The Most HALFMARATHON #3.

Článek obsahuje P.I.