e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Praque String Sextet zahraje v litoměřickém jezuitském kostele

publikováno: 11.6.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Bývalý jezuitský kostel Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích bude dějištěm předposledního koncertu 53. ročník Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena, jediné přehlídky klasické hudby v Ústeckém kraji. Ve středu 21. června se představí soubor Praque String Sextet, který si vybral díla Brahmse a Čajkovského.

Prague String Sextet se představí ve složení housle Radim Kresta a Markéta Říhová, viola Kristina Fialová a Silvie Hessová a violoncello Petr Nouzovský a Lenka Kavalová. Soubor složený z předních evropských sólistů, komorních hráčů a členů prestižních symfonických orchestrů vznikl k příležitosti pozváni Mezinárodního hudebního festivalu ve španělském Santanderu. V roce 2012 zaznamenal soubor na tomto nejprestižnějším španělském periodiku úspěch znamenající opětovná pozvání na turné po Španělsku a Africe. V litoměřickém kostele bude mít na programu skladby Johannesa Brahmse a Petra Iljiče Čajkovského. Více o programu se dočtete na festivalovém webu.

Koncert se koná ve středu 21. června od 19,00 hodin za podpory města Litoměřice a ve spolupráci se Severočeskou galerií výtvarného umění v Litoměřicích.

Předprodej vstupenek na festivalové koncerty v Teplicích v pokladně Domu kultury Teplice, pondělí - pátek 9,00 - 20,00 hodin, sobota - neděle 14,00 - 20,00 hodin, online rezervace: www.dkteplice.cz. Vstupenky na koncerty mimo Teplice budou k dispozici vždy hodinu před začátkem na místě.

Festivalové dění můžete sledovat ve Speciálu Jaro s Beethovenem