e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecký hipodrom má nového majitele, sezóna pokračuje

publikováno: 11.6.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Za osmnáct milionů korun získala společnost Charvát Group nadpoloviční většinu akcií areálu mosteckého dostihového závodiště. Firma se sice věnuje hlavně průmyslové výrobě, ale má vlastní dostihové stáje. Podle svého majitele chce počet dostihových dnů v Mostě zvýšit.

Dražba s vyvolávací cenou 10 milionů korun se konala na konci května a její vítězem se stala firma Charvát Group za cenu 18,1 milionu korun. "Dosavadní držitel akcií, společnost Severní energetická a.s., se rozhodla akciový podíl prodat v souvislosti s útlumem těžby, který pokračuje na lomu ČSA po usnesení Vlády ČR o zachování těžebních limitů," informovala mluvčí Severní energetické Gabriela Sáričková Benešová. Firma už v současné situaci nemůže dovolit závodiště každý rok dotovat. Podle  Sáričkové Benešové by prodej neměl mít negativní vliv na letošní dostihovou sezónu.

„Chtěli bychom ještě v letošním roce zvýšit počet dostihů,“ uvedl naopak pro web dostihy.cz Jiří Charvát, majitel dostihové stáje a prezident českého Jockey Clubu. Podle něj bylo právě pořádání dostihů důvodem ke koupi areálu.

Zbylé akcie vlastní mostecký magistrát a zřejmě si pod dražbě oddechl, neboť se radnice prodeje obávala a na oznámení Severní energetické o dražbě reagovala překvapeně. "Seriózní jednání bylo s novým nabyvatelem akcií už od samého počátku, pan doktor Charvát za námi byl už před dražbou. Mostečané by o dostihový sport neměli přijít,“ řekl náměstek primátora Marek Hrvol pro portál euro.cz.