e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Bořeň Mysteria popáté v Bílině

publikováno: 11.6.2012, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Michal Mlej

Sdílet: facebook twitter google+

Pátý ročník festivalu Bořeň Mysteria open air se pomalu blíží. Uskuteční se ve dnech 15. a 16. června v Bílině, v Letním amfiteátru Kyselka, a poprvé ve své historii proběhne ve dvou dnech. A protože se jedná o polokulatý ročník, vrací se na něj dvě kapely, které za předchozí čtyři ročníky sklidily největší ohlas – Sepultura a Pro-Pain. Festival letos bude poprvé doplněn o třetí scénu, dj´s sety v dramaturgii INF. Jako hlavní host vystoupí Jeff 23 (Spiral Tribe – UK).

Cena vstupenky je stanovena na 599 Kč na místě, v předprodeji je možné vstupenku zakoupit o 100 Kč levněji. Vstupenky jsou k dispozici v sítích Ticketstream a Ticketportál, dále pak u dalších regionálních prodejců v Ústeckém kraji a Praze.

Začátek festivalu je stanovena na pátek 15. června v 16 hodin. Na dvou scénách postupně vystoupí kapely české a zahraniční scény: City of Autumn, Fleshless, Sapiens, N.V.Ú., S.P.S., Anger Inside, dále pak brazilsko-holandská Seita a němečtí Del Moe. Před zlatým hřebem festivalu vystoupí na hlavní scéně překvapení festivalu – Marta Kubišová s kapelou Karla Štolby. Legendární brazilská Sepultura bude připravena chvíli po půl jedenácté. První festivalový den bude zakončen kolem první hodiny po půlnoci.

Druhý den, sobota 16. června, bude zahájen v pravé poledne a po setu převážně regionálních kapel vystoupí Abraxas, dále pak Američan Lord Bishop Rocks, holandští Born From Pain, jednočlenný projekt Čechoameričana Koonda Holaa a hlavní kapela druhé dne – američtí Pro-Pain.

Slevy pro studenty a podpora dětí z dětských domovů

Pořadatelé, tedy Kulturní centrum Kaskáda a MAFo agency, očekávají na dva tisíce návštěvníků. A vzhledem k tomu, že areál amfiteátru snese podstatně více osob, nabízejí pořadatelé volné vstupy starším dětem z dětských domovů v Ústeckém kraji, tak jako na všechny ostatní své pořady. KC Kaskáda rovněž připravila výrazné slevy pro studenty středních škol z Ústeckého kraje. Těm nabízí možnost zakoupení vstupenky za cenu 399 Kč, přičemž na tuto vstupenku mohou na festival přijít dvě osoby. Student se musí při zakoupení či rezervaci prokázat indexem či kopií nějakého dokladu o studiu.

Spojte návštěvu festivalu s výstupem na Bořeň

Návštěvníci, kteří přijedou do Bíliny na Bořeň Mysteria a budou chtít spojit festival s výstupem na Bořeň, budou mít možnost v první den konání akce od 10. do 17. hodin zakoupit vstupenku přímo na vrcholku hory Bořeň za cenu 399 Kč, tedy o 200 Kč levněji, než-li bude stát vstupenka na místě. Počet vstupenek není limitován.

Historie festivalu

Festival Bořeň Mysteria, ačkoliv se jedná o pátý ročník, se v Bílině koná teprve potřetí. První dva ročníky proběhly ve Vroutku u Podbořan pod názvem Doupov Mysteria (2007 a 2008) a jako hlavní kapely na nich vystupovaly The Exploited (UK), Peter and the Test Tube Babies (UK) a již zmiňovaní Pro-Pain (USA). V roce 2009 se festival poprvé uskutečnil v Bílině. Hlavní kapelou byla Sepultura a tento ročník sklidil největší ohlas. V roce 2010 akce, z důvodu personálního opatření u pořadatele neproběhla, a čtvrtý ročník v roce 2011 hostil americkou skate legendu Dog Eat Dog a My City Burning z Holandska.