e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na výlet Dolním Poohřím si nezapomeňte foťák

publikováno: 11.5.2018, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Na své výlety kolem řeky Ohře si nezapomeňte přibalit fotoaparát. Destinační agentura Dolní Poohří opět vyhlašuje fotografickou soutěž pro amatéry i profesionály. Od května do října můžete posílat své snímky. Letošní novinkou je kategorie Cyklostezka Ohře. 

„Poohří vašim objektivem“ je soutěž pro každého – své snímky z Dolního Poohří mohou posílat profesionálové, amatéři, ale také děti, které mají svou vlastní kategorii. Soutěž si získává každým rokem větší popularitu – vloni dorazilo už 150 fotografií od 24 autorů.  „Výběr nejlepších snímků je čím dál náročnější, ale jsme moc rádi, že se vloni zapojily také děti,“ říká k tomu ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří  Libuše Novotná Pokorná. Vítězem loňského ročníku se stal Filip Trubač se snímkem nazvaným Definice léta.

Destinační agentura využívá fotografie pro propagaci Dolního Poohří. Vyšel například stolní kalendář s 53 krásnými fotografiemi a sada malých kapesních kalendáříků. Každoročně putuje výstava nejlepších snímků po regionu. „Aktuálně jsou fotografie vystaveny v kostele svatého Jiljí v Libyni a v květnu se přesunou do Obchodního centra Fontána v Teplicích, kde připravujeme velkou prezentaci Dolního Poohří,“ prozradila ředitelka.

Fotografové si mohou vybírat z těchto témat: Historie, památky nebo turistické zajímavosti a Příroda, krajina a řeka Ohře. Letošní novinkou je pak kategorie Cyklostezka Ohře. „Cyklistika podél řeky Ohře je velmi populární, a tak chceme fotografy povzbudit, aby své výlety zaznamenávali fotoaparátem,“ doplnila Libuše Novotná Pokorná.

I letos jsou připraveny pro vítěze ceny. Na první tři z kategorie dospělých i dětí čekají poukazy na fotografické práce a na další soutěžící upomínkové předměty z Dolního Poohří. Termín pro zasílání fotografií prostřednictvím e-mailové adresy info@dolnipoohri.eu končí 31. října. Výsledky se autoři dozví na slavnostní vernisáži.

Do soutěže jsou přijímány pouze digitální fotografie ve formátu jpg s maximální velikostí 5 MB a minimálním rozlišením 2480x1748 px. Každý účastník může přihlásit nejvýš deset snímků. K fotografii nezapomeňte připojit kontaktní údaje a ideálně i stručný popis místa.

Foto: Vítězný snímek z roku 2017, Filip Trubač - Definice léta.