e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Celorepublikový peloton letos zakončí charitativní jízdu v Klášterci

publikováno: 11.5.2016, kategorie: Sport, autor: Radka Hodicová

Sdílet: facebook twitter google+

Sedmý ročník veřejné desetidenní cyklotour napříč Českou republikou Na kole dětem startuje na Den dětí v Bruntále a vyvrcholí v sobotu 11. června v Klášterci nad Ohří. Peloton cyklistů, který vyjede na podporu onkologicky nemocných dětí, může podpořit kdokoli z řad veřejnosti, škol nebo firem. Ať aktivní sportovní účastí nebo finančním příspěvkem.

V čele pelotonu tradičně pojede Josef Zimovčák. Ten na svém vysokém kole projel mnoho zemí světa, absolvoval i Tour de France. Doprovázet ho bude řada známých osobností, pravidelně se akce účastní například Prof. Pafko a Prof. Pirk, z řad sportovců projekt podporují kromě jiných i badmintonista Petr Koukal nebo mistryně světa v krasojízdě Martina Trnková.

Město Klášterec nad Ohří projekt podporuje finančně i organizačně. V den dojezdu pelotonu do cíle bude pro cyklisty i veřejnost připraven kulturní program v areálu lázní Evženie. 

Město také finančně podpořilo konání besedy s Josefem Zimovčákem pro žáky základních škol, které se uskutečnilo v dubnu v kulturním domě. Přibližně 150 kláštereckých dětí si vyslechlo poutavé povídání a někteří z účastníků besedy si vyzkoušeli i jízdu na Zimovčákově vysokém kole.

Podrobné informace o cyklotour včetně přesné trasy pelotonu a možnostech zapojení se dozvíte na www.nakoledetem.cz