e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Od zítřka kraj přijímá žádosti o kotlíkové dotace

publikováno: 11.5.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Zítra ráno startuje další kolo tzv. kotlíkových dotací v Ústeckém kraji. Od 12. května bude možné podávat na krajském úřadě žádosti o dotaci na výměnu starých kotlů na tuhá paliva za nízkoemisní. Rozděleno bude celkem 30 milionů korun. O loňské dotace byl obrovský zájem. Uspělo přes čtyři sta žadatelů.

"Rada Ústeckého kraje schválila Společnou výzvu k podávání žádostí o poskytnutí dotace ze Společného programu na podporu výměny kotlů. Příjem žádostí bude zahájen v pondělí 12. května 2014 v 8 hodin. Posledním dnem, kdy bude možné žádost podat, je 31. červenec 2014, pokud nebude do té doby vyčerpaná alokace 30 milionů korun," sdělila tisková mluvčí krajského úřadu Magdalena Hanáčková.

„Cílem programu je snížení znečištění ovzduší z malých zdrojů, tedy konkrétně z lokálních topenišť na tuhá paliva. O předchozí výzvu byl velký zájem, připravené finanční prostředky byly vyčerpány za měsíc. Letos jsme navýšili částku o deset milionů, proto jistě uspokojíme ještě více zájemců,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček s tím, že veškeré formuláře, podmínky a zásady budou zveřejněny na webových stránkách Ústeckého kraje právě v pondělí 12. 5.