e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatecká muzejní noc: Jedeme do Afriky

publikováno: 11.5.2012, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Šestá muzejní noc v Žatci, která se uskuteční v pátek 18. května, má podtitul „Jedeme do Afriky“ a přinese bohatý program zaměřený na poznání černého kontinentu. Kromě výstav vás čeká promítání, minibazárek, malování a africké tance.

"Začneme v 18,00 hodin slavnostním zahájením noci v Křížově vile, kde Radek Borovka otevře výstavu svých afrických fotografií Cesty Afrikou. Ve 20,00 hodin začne beseda a promítání nadšenců Dana Příbáně a Jana Kozla Trabantem napříč Afrikou, kteří procestovali Afriku od severu na jih pouze v (ne)populárních automobilech Trabant," popsala program Jitka Krouzová z Regionálního muzea K. A. Polánka v Žatci.

Volná prohlídka Křížovy vily bude možná až do 22. hodiny.

Další program bude probíhat v hlavní budově muzea, kde si můžete také od 18,00 hodin prohlédnout probíhající výstavu Emil Holub a slapy Viktoriiny. "Otevřen bude minibazárek, kde budete moci zakoupit africké šperky a košíky. Až do devíti hodin si můžete se ZUŠ v Žatci namalovat africké masky a zvířata. Od 19,00 do 21,00 se můžete podívat na skotačení opičky Kiki pana Jaroslava Parohy z Libočan," informovala Jitka Krouzová.

Program uzavře v deset hodin tanec a zpěv. V muzejní zahradě u ohně se představí taneční skupina Dideua z Plzně, která zatančí tanec Džungle, Duše, Urukutu, čarodějnic Brujas a afrobrazilských bohyň Orixás. Na závěr zazní africká píseň. Ukončení muzejní noci je naplánováno na půl dvanáctou.

Vstup na celou akci je zdarma.