e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušnoman na Klínech

publikováno: 11.5.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Tomáš Langhammer

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 8.5. se v Krušných horách ve Sportovním areálu Klíny, konal 6. ročník Krušnoman Long Distance Duathlon na distancích 10 km běh – 90 km cyklistiky – 10 km běh. Závodu se zúčastnilo 98 borců nejen z celé České republiky, ale i ze sousední Slovenské republiky.

Tento náročný duatlon - kdy závodníci během běžecké části 6 x vyběhávají sjezdovku a cyklistika bere dech svým převýšením i zkušeným závodníků - byl i úvodním závodem celorepublikové dlouhotraťařské série triatlonů a duatlonů - Classic Cup 2010. Závod je i součástí Krušnoman Tour 2010 – druhý závod bude v červnu, třetí v srpnu, více na www.krusnoman.cz.

Start závodu se uskutečnil ve Sportovním areálu Klíny, přímo před hotelem Emeran. Startovních povinností se ujal zastupitel města Litvínova a obrovský fanda Krušnomana Mgr. Milan Šťovíček. Ten v 11:00 hodin startovním výstřelem poslal nejdříve legendu dlouhých triatlonů, několika násobného účastníka Ironman Hawaii - vozíčkáře Zbyňka Švehlu, který na dvou (běžecké a cyklistické) speciálních formulkách odjel „rukama“ celkem 110 km. V 11:02 byl druhým výstřelem poslán do boje skoro 100 členný šik borců a borkyň.

Nejlépe si s první běžeckou částí poradil čtyřlístek Rudolf Cogan, Petr Soukup, Jan Wainer a Karel Zadák. Poslední jmenovaný je dvojnásobným vítězem Krušnomana Long Distance Duathlon (2008 a 2009). Cyklistická 90-ti km trať lehce promíchala pořadím. Jako první do cyklistického depa ukládal svůj časovkářský speciál Karel Zadák z REALIZ Sport Team a za ním s osmi minutovou ztrátou novopacký Cogan z TOP 09. Dvě minuty po druhém závodníkovi dorazil z cyklistické trati jeho teamový kolega Soukup. Dvojnásobný vítěz Krušnomana Karel Zadák už nedal novopackým závodníkům šanci prohovořit do konečného pořadí a v časovém rekordu 4:39:45,0 hodin proťal cílovou pásku jako první. Již po třech kilometrech závěrečného běhu se dostal Soukup před svého teamového kolegu Cogana a tak i proťali cílovou pásku a tím složení první cílové trojky bylo totožné jako v roce 2009, tzn. Zadák, Soukup a Cogan.

Mezi ženami (8 jich dorazilo) už na startu bylo jasné, že to bude souboj loňské vítězky Kateřiny Loubkové z TT Cyklorenova Cvikov s druhou loňskou Janou Candrovou z B&H Triatlon České Budějovice a do pořadí měla ještě teoreticky promluvit i sestra loňské vítězky Ivana Loubková z TT Cyklorenova Cvikov. Tato trojice si po celý čas různě měnila pozice, každá ochutnala první pozici. Vítězkou Krušnomana Long Distance Duathlon 2010 se stala Jana Candrová. Druhou a třetí pozici si obě sestry rozdělily tak, že Kateřina porazila Ivanu.

doběhnutí posledního závodníka začal doprovodný program – rockový koncert plzeňské L.A.

PoPořadatelé K3-atlon team Litvínov a Sportareal Klíny zvou všechny čtenáře na červnový Krušnoman Extrem Diamond Triathlon (1.5km plavání - 35km silniční kolo - 25km horské kolo - 9 km běh). Tento závod lze odjet jako jednotlivec, či jako dvoj či čtyř členný team.