e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lichožrouti míří do Kadaně, pozor na ponožky!

publikováno: 11.4.2015, kategorie: Pro děti, autor: Tereza Gvoždiáková

Sdílet: facebook twitter google+

Možná i Vám se včera nebo právě v této chvíli ztratila ponožka. Kdo za to může? Lichožrouti! Tito záhadní tvorové, kteří žerou ponožky a z párů dělají licháče, míří v rámci cyklu scénického čtení s názvem LiStOVáNí do Kadaně, proto buďte na pozoru! Koná se již zítra - v neděli 12. dubna od 15,00 hodin na Střelnici v Kadani. Další zajímavé scénické čtení se chystá hned na čtvrtek 16. dubna, kdy se bude listovat Stopařovým průvodcem po galaxii.

Projekt LiStOVáNí si klade za cíl nelehký úkol, a sice představovat každý měsíc zajímavé, aktuální knihy, které se objevují na trhu. Vybraní autoři a jejich dílo či přímo specifická kniha jsou pak před diváky interpretováni v podobě scénického čtení. Méně než hodinový program je určen dětskému publiku, jemuž bude přenášen děj a atmosféra knihy Lichožrouti. Tajemný svět lichožroutů zrcadlí napínavý a vtipný příběh Pavla Šruta a Galiny Miklínové o jedné lichožroutí rodince, starém mládenci panu Vavřincovi a malém nešikovi lichožroutovi Hihlíkovi.

K čemu je stopařovi dobrý ručník, se můžete dozvědět na dalším z Listování ve čtvrtek 16. dubna od 18,00 hodin. Na programu je totiž scénické čtení kultovního sci-fi Douglase Adamse Stopařův průvodce galaxií, do kterého vás zasvětí Věra Hollá, Pavel Oubram a Lukáš Hejlík.