e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Rozhledny Ústeckého kraje v klášterecké galerii

publikováno: 11.3.2020, kategorie: Výstavy, autor: Lenka Fricová/redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V březnu se v galerii Kryt v Klášterci nad Ohří představí Josef Sedláček - biker, milovník přírody, cykloturistiky, Poohří a Krušných hor. Představí část své fotografické tvorby věnovanou rozhlednám v Ústeckém kraji. Výstava se otevírá v pátek 13. března - VERNISÁŽ ZRUŠENA. Výstava bude přístupná od 13. března.

Josef Sedláček se narodil v Žatci a žije v Lounech. Jeho vášní je cestování, příroda, řeka Ohře a cykloturistika. „Na řece Ohři jsem se narodil, na Ohři jsem prožil předškolní léta a na Ohři žiji dodnes… Když jsem propadl cykloturistice, mé začátky byly převážně v Poohří a naší krásnou řeku jsem začal poznávat více,“ říká autor. A právě proto se rozhodl vydat knihu plnou fotografií věnovanou právě řece Ohři, s názvem  Ohře a Poohří. Fotografie sbíral téměř 10 let, najezdil i několik tisíc kilometrů a pořídil stovky snímků. Mimo jiné přispívá svými články do časopisu Turista a vydává i svůj vlastní amatérský časopis Šlapák, kde lidé naleznou zajímavé tipy na výlety na kole i pěšky. Píše také svůj vlastní cestovatelský blog. 

První roky cestoval pouze po České republice, kterou procestoval v podstatě celou, jen s občasnými výjezdy do pohraničí, nejčastěji na saskou stranu Krušných hor. Jedno z delších zahraničních putování pak začal ve Slovinsku, má za sebou několik alpských expedicí. Na kole procestoval ostrovy Mallorca, Elba či Island, projel Itálii, Polsko či Chorvatsko a v roce 2019 se vydal na kole do Bruselu. 

V galerii Kryt představí Josef Sedláček jen zlomek své tvorby, věnovaný bude rozhlednám. Výstava fotografií s názvem Rozhledny Ústeckého kraje potrvá od 13. března do 6. dubna. Otevřeno je ve všední dny od 8,30 do 17,00 hodin.

Na ilustračním snímku rozhledna Červeňák u Loun.