e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Sezóna v archeoskanzenu začne oslavou příchodu jara Jarilo

publikováno: 11.2.2022, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Archeoskanzen v Březně u Loun se připravuje na další další pravěkou sezónu. Program tam začne 19. března oslavou příchodu jara Jarilo. Během sezóny se bude budete moci vrátit do doby kamenné, železné i bronzové, na jaře se také můžete zapojit do stavby nové polozemnice.

"Chystáme jedinečné a veliké setkání neolitických pračlověků, tavbu železa i bronzu, otevření zásobních jam po dvouletém skladování obilí, řezbářský workshop na výrobu tradičních štípaných ptáčků, pravěké rituály, spoustu archeologických přednášek a experimentů," shrnuje letošní nabídku vedoucí archeoskanzenu.

Ani letos nebudou chybět letní příměstské tábory pro děti. Na duben a květen se chystají stavitelské víkendy a řemeslné workshopy. V dubnu se bude konat program z doby železné, v červnu z doby kamenné, v listopadu se pak návštěvníci vrátí do doby bronzové. Slavit se budou i tradiční svátky - kromě březnového příchodu jara také podzimní rovnodennost a slunovrat v prosinci. V říjnu se archeoskanzen zapojí do Mezinárodního dne archeologie.