e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Závodní okruh autodromu se opět otevře o víkendu

publikováno: 11.2.2020, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Další příležitost svézt se v letošním roce ve svém voze na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu mají zájemci z řad veřejnosti už v sobotu 15. února. Finišuje tak oblíbená zimní akce Jezdíme za každého počasí pro auta s platnou registrační značkou a technickou kontrolou.

První jízdy si fanoušci adrenalinu užili v prosinci, dalším termínem byl 18. leden. „Nyní je poslední šance vyzkoušet si zkraje roku okruh v zimních podmínkách, tedy například zvládání zatáček na zasněžené dráze. Problémem je samozřejmě počasí, nezvykle vysoké teploty zatím spíše připomínají jaro. Ale to se může změnit,“ láká motoristické nadšence obchodní manažer pro sport společnosti Autodrom Most Jakub Krafek.

Upozornil, že z bezpečnostních důvodů organizátoři neměří dosažený čas účastníků jízd. „Bohužel, místo sněhové nadílky nás nyní trápí spíše ranní a dopolední mlhy. Pokud způsobí, že pracovníci dispečinku nevidí na kamerovém systému dráhu, není možné rovněž z důvodu bezpečnosti jízdy uskutečnit. Jakmile ale mlha opadne, prodej kuponů na dráhu zase obnovíme,“ vysvětlil manažer.

Autodrom navazuje na praxi posledních let, jezdí se vždy od 10,00 do 16,00 hodin s hodinovou polední přestávkou od 12,30 do 13,30 hodin. Od konce března se autodrom vrací k běžnému režimu na závodním okruhu, i on počítá s volnými jízdami pro veřejnost. První z nich se uskuteční pří příležitosti zahájení nové sezony pod tradičním názvem The Most AUTOSHOW, a to v sobotu 21. března.