e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kapela UDG začne slavit jarním turné v Doubici

publikováno: 11.2.2019, kategorie: Hudba, autor: Kateřina Hlavinková

Sdílet: facebook twitter google+

Nepoužitelní polobozi, to v překladu znamená zkratka kapely UDG, která jarním turné odstartuje oslavu dvacátého výročí svého vzniku. Od února do dubna se na ně mohou těšit fanoušci ve velkých klubech a kulturních domech po celé České republice. V celkem šestnácti městech čeká na všechny příchozí speciální narozeninová koncertní show. Poprvé 23. února v Doubici v Českém Švýcarsku, turné skončí v Litvínově.

Druhou zastávkou turné bude koncert v domovském Ústí nad Labem 1. března, v klubu Doma. Poslední pak klub Attic v Litvínově 6. dubna Litvínov. V rámci oslav kapela chystá pro své fanoušky i nekoncertní dárky. Prvním z nich bylo akustické CD a DVD, které kapela natočila ve spolupráci s TV Óčko. Během léta vznikne i festivalové live CD a do konce roku by kapela chtěla dokončit nové album. 

Kapele původem z Ústí nad Labem vyšlo již pět alb, z nichž poslední s názvem „Emotikon“ vydala před dvěma lety. UDG se do širšího povědomí posluchačů dostali písničkou Hvězdář, která má na YouTube téměř devět milionů zhlédnutí. V současné době patří UDG mezi stálice na české hudební scéně. Za svou existenci získali několik ocenění v prestižní anketě Žebřík. UDG jsou kapela v pravém slova smyslu. Vznikla na ústeckém gymnáziu a do dnešní doby hraje v takřka nezměněné sestavě. To se v době kapelních rozpadů či radikálních personálních obměn, zdá skoro neuvěřitelné. Předprodej vstupenek na turné zde