e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do hor vyrazit můžete i autobusem

publikováno: 11.1.2021, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Krušné hory zažily o zasněženém víkendu velký nápor a mnozí turisté se dočkali místo lyžování postávání v kolonách. Dopravní komplikace hlásilo například oblíbené běžkařské středisko Dlouhá Louka. Do hor však můžete vyrazit i autobusem nebo vlakem.

Konkrétně na Dlouhou Louku vyjíždí z Litvínova přes Osek autobusová linka 526. O víkendu odjíždí z autobusového nádraží v Litvínově v 9,35, 11,35 a 15,15 hodin, pokračuje přes Lom a Osek. Zpět z Dlouhé Louky autobus odjíždí v 10,09, 12,06 a 15,49 hodin. Stav tratí a aktuální informace najdete zde. http://kbstopa.cz/

Na 30 kilometrů upravených tras je připravené v okolí Nového Města, Cínovce a Krupky. Přímo až k výchozímu místu běžecké trasy Krušnohorské magistrály ve Fojtovicích na Teplicku vás odveze autobusová linka 484 z Teplic. O víkendu jezdí od 9,10 hodin každé dvě hodiny z teplického hlavního nádraží. Od Fojtovic vedou upravené trasy směrem na Cínovec a dále k Novému Městu.

Upravené trasy jsou připravené také u střediska Mezihoří na Chomutovsku. Tam jezdí pravidelně z Chomutova linka č. 560 (odjezd 8,13 a 12,13 hodin z železniční stanice). Trasy v okolí Mezihoří najdete zde

Do Klínů, které také patří k oblíbeným místům pro běžkaře, jezdí z Litvínova autobusová linka 523. Aktuálně se tam ale neupravují žádné stopy a lyžařské středisko je uzavřené.

K areálu Lesná na Chomutovsku, kde jsou také upravené stopy, aktuálně žádná autobusová linka o víkendu nezajíždí.

Pohodlnou dopravu za pěšími výlety nebo sáňkováním nabízí také linka 523 z Litvínova, která jezdí do Nové Vsi v Horách, Hory Svaté Kateřiny a Brandova. Stejně tak vás za zimními radovánkami dopraví Moldavská horská dráha, která jezdí do Nového Města a Moldavy. Z mosteckého nádraží odjíždí v 9,30 a 13,20 hodin. Dvakrát vyjíždí také z Ústí nad Labem přes Teplice, a to v 8,21 a 13,14 hodin.

Aktuální zpravodajství z Krušných hor přineseme opět v pátek.