e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Přípravy na zimní olympiádu dětí a mládeže vrcholí

publikováno: 11.1.2016, kategorie: Sport, autor: Zdeněk Rytíř

Sdílet: facebook twitter google+

Nedostatek sněhu pro lyžařské disciplíny trápí pořadatele Her VII. zimní olympiády dětí a mládeže 2016. Ty se uskuteční ve dnech 17. až 21. ledna na několika místech Ústeckého kraje. Podle přípravného výboru se ale situace zlepšila a hry mohou začít.

Vývoj počasí v posledních dnech přinesl nejen přírodní sníh, ale umožňuje také výrobu technického sněhu. V areálu Klínovce, kde se bude soutěžit v alpském lyžování, akrobatickém lyžování a snowboardingu, jsou připraveny sjezdovky. Na Cínovci, kde se chystají soutěže v běžeckém lyžování a biatlonu, je rovněž přírodní sníh a předpověď pro jeho přírůstek je dobrá. Zástupci Českého lyžařského svazu informovali, že se na ZODM uskuteční všechny lyžařské disciplíny. Konečná kontrola připravenosti areálů proběhne v polovině příštího týdne.

Soutěže v krasobruslení a rychlobruslení se uskuteční na mosteckém zimním stadionu, turnaj v ledním hokeji se bude hrát v halách v Litvínově a Chomutově. Zde se v olympijském domě uskuteční i doprovodné soutěže v disco dance a šachový turnaj.