e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Čínský národní cirkus přijede v březnu do Ústí nad Labem

publikováno: 11.1.2013, kategorie: Divadlo a film, autor: Simona Andělová

Sdílet: facebook twitter google+

Nejlepší světová akrobatická show – Čínský národní cirkus se v rámci velkého evropského turné od 19. do 24. března představí také divákům v Brně, Ostravě, Pardubicích, Praze a poslední představení se koná v Ústí nad Labem. Mistři tradičního čínského akrobatického umění do České republiky zavítají podruhé, tentokrát s novou strhující show FENG SHUI Životní harmonie.

Mimořádným úspěchem u veřejnosti i odborné kritiky skončila už jejich první návštěva v loňském roce, kdy s programem Hedvábná stezka dvakrát beznadějně vyprodali velký sál pražského Kongresového centra. Poprvé se čínští akrobaté vydají také na Slovensko, do Bratislavy. 

Vzpírání, žonglování a točení talíři, akrobaté díky „vnitřní síle“ Chi Kung imunní vůči čepelím dýk, hadí muži a ženy, stoje na rukou a salta, kouzlení a Chiao Ti, zápasy a simulace zvířecích pohybů v bojových tancích… Zapomeňte na cirkusy s klauny a cvičenými zvířaty. Čínský národní cirkus nabízí bezkonkurenční, neopakovatelnou show, jejíž základ vychází z více než 2 000 let staré tradice. Základní formy čínského akrobatického umění vznikly v dynastii Han a dodnes vzbuzují obdiv a úžas diváků po celém světě. Jen v Evropě vidělo vystoupení Čínského národního cirkusu více než 8,5 milionu návštěvníků a umělci všude sklízejí nadšené ovace. Jednotlivá akrobatická čísla jsou propojena příběhem a podmanivou hudbou, letos je jejím autorem proslulý německý skladatel Konstantin Wecker, autor více než 40 hudebních alb, soundtracků a dětských muzikálů. Průvodní slovo je samozřejmě vždy namluveno v jazyce země, ve které soubor právě hostuje, takže diváci si unikátní show užijí opravdu naplno. Není divu, že z hlediska počtu vystoupení a prodaných vstupenek je Čínský národní cirkus historicky nejúspěšnější celovečerní akrobatickou show, která nemá ve světě obdoby a pro případné následovníky je nedostižným vzorem.

Ceny vstupenek se pohybují od 990 do 390 Kč a je možné je zakoupit v předprodeji. V Ústí nad Labem cirkus vystoupí na Zimním stadionu 24. března od 19,00 hodin.