e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské Vánoce: Glosami rozesměje Ivo Šmoldas, divadlo bude léčit dobrem a Pepa Štross písněmi

publikováno: 10.12.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: eChomutov

Sdílet: facebook twitter google+

Třetí adventní víkend Chomutovských Vánoc dá zabrat hlavně bránicím diváků. V sobotu vystoupí divadlo Hnedle Vedle s vtipným představením pro dospělé, v neděli pobaví profesionální glosátor Ivo Šmoldas. Kdo si ale rád zpříjemní předvánoční čas dobrou muzikou, určitě uvítá v Chomutově velmi oblíbeného Pepu Štrosse, který vystoupí i se svým synem.

Roli moderátora se v sobotu 13. prosince zhostí Aleš Lehký. Hned v devět hodin ráno začne náměstím znít tlukot kovadliny či rachot kolovratu, tyto i další středověká řemesla si mohou návštěvníci prohlédnout v jednotlivých stáncích. Vyrobit si vánoční ozdoby pak mohou rodiče s dětmi v dílničkách od deseti hodin. 

Po obědě vyhřívaný stan zaplní příznivci Pepy Štrosse a jeho syna Matěje. Málo kdo by kláštereckého písničkáře neznal, on sám v Chomutově vystupuje velmi rád. “Na vystoupení v chomutovském vánočním stanu se vždy těšíme, manželka je Chomutovanda a možná se přijde podívat i pár spolužáků, potažmo i kamarádi syna, který letos maturoval v Udlicích,” uvedl Pepa Štross. 

Písničky a hru na kytaru vystřídá pohádka od tří hodin odpoledne. Ta však nebude pro děti, ale pro dospělé. Představení A pohádky je kanec uvede divadlo Hnedle Vedle. Představení je vlastně jakási terapie pohádkou. Léčí se dobrem, které v pohádce vždy vítězí. Lektor Tom a asistentka Jitka odhání zlou energii a povrchnost. Jitka Sedláčková a Tomáš Barták jsou ostřílení improvizátoři a v této klauniádě vše úročí. Diváci jsou vtažení do jakési seance a společně vytváří a posouvají děj odehrávaného příběhu. Tím se na jevišti vytváří neuvěřitelné situace plné humoru.

Je-li libo po pohádce trocha pohybu, není nic lehčího si od šesti hodin zatančit na Vánočním country bále. Přítomným zahraje skupina Album a Makovec, doprovodný program zaplní taneční skupina Medovina. 

Neděle začne pořadem pro děti. Od jedenácti hodin dopoledne si užijí zábavu s Inkou Rybářovou. V jednu hodinu nastane čas pro trochu folkloru se souboru Krušnohor a Skejušan. 

Komentáror, glosátor, básník, redaktor a publicista v jedné osobě Ivo Šmoldas pobaví všechny diváky slovem i gesty. Typický suchý humor v pořadu Co se jinde nedozvíte nenechá suché oko.

Mezi půl pátou a šestou hodinou odpolední zazní na náměstí písně ze šedesátých let v podání skupiny Fontána, v pět hodin bude ale produkce na chvíli přerušena - musí se přece rozsvítit třetí svíce na adventním svícnu.

Podrobný program Chomutovských Vánoc najdete na webu www.echomutov.cz/vanoce.