e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Další hobití dobrodružství vypukne o půlnoci

publikováno: 10.12.2013, kategorie: Divadlo a film, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Milovníci fantasy, Tolkiena a hobitů vtrhnou v noci z 11. a 12. prosince do kin. Distributoři a provozovatelé kin vsadili na to, že mnoho diváků bude chtít být těmi prvními, kdo spatří nový film Hobit: Šmakova dračí poušť, takže premiérové promítání pustí již minutu po půlnoci.

Možnost vyrazit si v noci do kina budete mít i v řadě kina na severu Čech. V prvních minutách 12. prosince se bude promítat třeba v Citadele v Litvínově, kině Svět v Chomutově, kině Egerie Klášterec nad Ohří, kadaňské Hvězdě, mosteckém kinosále Kosmos - Maxi a mnoha dalších. Informace o všech promítáních získáte v rubrice Programy.

Fantasy navazuje na předchozí úspěšné adaptace Tolkienových příběhů a líčí další dobrodružství Bilba Pytlíka v cestě za pokladem, tento je konkrétně pokračováním příběhu Hobit: Neočekávaná cesta. "Diváci se dozví, jak to je s pokladem ukrytým pod Osamělou horu a se ztraceným královstvím trpaslíků a také, co všechno dokáže jeden šikovný hobit s kouzelným prstenem," říká k novému filmu Lucie Rychecká z kina Svět v Chomutově.

Film přichází do kin ve 3D podobě, ale občas bude k vidění i ve 2D s původním zvukem a titulky.