e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Obrazy lounského výtvarníka doplní v klášterecké galerii kabelky

publikováno: 10.10.2019, kategorie: Výstavy, autor: Lenka Fricová

Sdílet: facebook twitter google+

Obrazy lounského výtvarníka Václava Krejcara, které budou v říjnu k vidění v Galerii Kryt v Klášterci nad Ohří, doplní prodejní výstava kabelek Zuzany Havelkové. Vernisáž obou výstav se koná v pátek 11. října od 17,00 hodin.

Václav Krejcar vystudoval střední průmyslovou školu železniční – obor elektrická trakce a dále střední průmyslovou školu stavební. Na konci 70. let začal navštěvovat ateliér Okresního kulturního střediska v Lounech, kde v kroužku vedeném Václavem Jírou načerpal další kreslířské a malířské zkušenosti. Zásadním podnětem se pro něj stává plenér v Třeboni, kde se u Vlkovického rybníka seznamuje s malířem Zdeňkem Sýkorou. V roce 1987 stál u zrodu sdružení výtvarníků VOSA, v němž se již vystřídalo více než 90 umělců. Václav Krejcar se zaměřuje především na portréty, v jeho tvorbě ale nechybí ani krajiny a jak sám o sobě říká: „Jsem malíř – amatér, posilněn přijatelnou lidskou filosofií, posbíranou životem, kterého i šmouha dokáže inspirovat nejen k zarámování, jinak nedokonalého obrazu."

Zuzana Havelková je autorkou ručně šitých kabelek, batohů a tašek.  Narodila se v Chebu, vystudovala gymnázium v Kadani a VŠE v Praze. Její tvorba je elegantní i hravá, výrobky precizně zpracované a ušité z kvalitních materiálů. Šít začala především proto, že jí na trhu chyběly lehké, jednoduché a přehledně uspořádané kabelky za přijatelnou cenu. Připravuje také řadu designových kabelek, spolupracuje s některými pražskými butiky, které nabízí pouze autorské ručně dělané výrobky od šperků přes oblečení, boty, kabelky a další doplňky. Nikdy nešije sériově, každá kabelka je originál.

Obě výstavy v Galerii Kryt pod budovou městského úřadu budou k vidění do 4. listopadu, otevřeno je ve všední dny od 8,30 do 17,00 hodin.