e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 12. a 14. října

publikováno: 10.10.2018, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Drakiády a spoustu pohádek pro děti nabídne druhý říjnový víkend. Přidáme také něco pro mlsné jazýčky – podzimní farmářskou slavnost v Žatci a francouzské trhy v Lounech.

Běh zámeckým parkem
Protáhnout si tělo v krásném prostředí zámeckého parku v Klášterci nad Ohří můžete v neděli 14. října. Tradiční atletickou akci pro děti a dospělé pořádá Atletický oddíl TJ Klášterec nad Ohří. Začátek v 10,00 hodin.

Drakiáda
Podzim je časem pouštění draků a kde to nejvíc fouká? Samozřejmě na Rané u Loun. Drakiáda s piloty začíná v sobotu 13. října ve 14,00 hodin na ranském letišti. V 17,00 hodin se navíc koná exkurze do dějin létání, kde se děti dozví spoustu zajímavostí o létání. Startovné pro draky je 50 Kč.
Další drakiáda se koná ve Fojtovicích u Krupky v Krušných horách, a to od 13,00 hodin v sobotu 13. října. Připravené jsou různé soutěže, jízdy na traktorech a na koních a také opékání buřtů.

Hubertova jízda
Ukončení jezdecké sezóny se chystá v Březně na Chomutovsku. Tradiční hubertova jízda se slavnostním nástupem, šerpováním, hledáním lišáka a vyjížďkou začíná v 11,00 hodin na jízdárně Jezdecké stáje Březno. Ve stodole pak v 19,00 hodin proběhne večerní soud s moderátorem Petrem Říbalem a kapelou IV. Cenová.

Války s hokejkami
Výstava Válka s hokejkami, která byla k vidění letos v zimě v žateckém muzeu, putuje do Opočna na Lounsku. Otevře se v sobotu 13. října ve 14 hodin, kdy se zároveň koná beseda s bývalými hokejisty. Více v článku V Opočně budou vzpomínat hokejoví pamětníci

Francouzský víkend
Vychutnat si Francii můžete o víkendu v Lounech. V rámci Francouzského víkendu se v pátek od 17,00 hodin koná cestopisná přednáška v knihovně a v sobotu od 19,00 hodin ve Vrchlického divadle módní přehlídka z přelomu 19. a 20. století. V sobotu dopoledne pak budou na mírovém náměstí probíhat trhy s francouzskámi specialitami a zahrát si můžete petanque. Součástí akce jsou také stánky s regionálními víny.

Podzimní farmářská slavnost
Další farmářský trh spojený s programem se bude konat v sobotu 13. října na náměstí Svobody v Žatci. Trhy začnou v 8,00 hodin, doprovodný program s flašinetářem, pohádkami, bubenickou show, skákacím hradem nebo traktůrky na ovládání startuje v 9,00 hodin. Na programu je také kuchařská soutěž z tradičních podzimních plodin jako jsou hrušky, jablka, dýně či cibule. Program končí po poledni.

Oslavy ZUŠ
Litvínovská Základní umělecká škola slaví 70. výročí a připomene si ho v sobotu 13. října. Program začíná v 10,00 hodin Dnem otevřených dveří, v 11,00 hodin začíná koncert souborů před Citadelou (v případně nepřízně počasí na sále), jehož součástí bude křest publikace o ZUŠ. V 16,00 hodin se koná koncert „To nejlepší“, který představí vynikající absolventy a v 19,00 hodin se vše završí společenským večerem na sále. Ve foyer a cafe baru bude výstava.

Pohádkový víkend
Kam s dětmi za divadlem a zábavou? Výběr je opravdu pestrý. V sobotu 13. října uvede Divadlo rozmanitostí v Mostě hned dvě pohádky – pro menší děti od 10,00 hodin Povídání o pejskovi a kočičce a od 17,00 hodin pro starší Pozor, děti, přijela k nám pouť! Dospívajícím je určeno sobotní představení Městského divadla v Mostě Homevideo (od 19,00 hodin).
V Docela velkém divadle v Litvínově začíná v sobotu v 16,00 hodin Hodina zpěvu s Jaroslavem Uhlířem.
KD Střelnice v Kadani uvádí v neděli 14. října od 15,00 hodin Andělskou pohádku divadélka Nána.
Krušnohorské divadlo Teplice v pátek 12. října od 18,00 hodin nabízí pohádku hereckého studia DK Teplice O perníkové chaloupce a v sobotu od 16,00 hodin Mikulášovy patálie podle knižního bestselleru.
V Městském divadle v Žatci děti pobaví v neděli 14. října Mrazík v podání Docela velkého divadla Litvínov.
Planetárium v Teplicích na nedělní odpoledne přichystalo pořad s pohádkou Perseus a Andromeda (od 14,00 hodin).
Neděli odpoledne můžete strávit též v Městském divadle v Chomutově, kde děti od 15,00 hodin čeká Vodník Česílko. 

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Foto: pixabay.com.