e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Braňanští školáci odemkli nový školní rok

publikováno: 10.9.2020, kategorie: Vzdělávání, autor: Lukáš Kopecký

Sdílet: facebook twitter google+

Zábavné odpoledne nazvané Společně do školy přilákalo v posledním prázdninovém dni na fotbalové hřiště v Braňanech nejen žáky zdejší základní školy a jejich rodiče, ale také řadu přespolních hostů. Pro všechny byl připravený pestrý kulturní program. Jeho důležitou součástí bylo slavnostní přijímání prvňáčků, rozloučení čerstvých absolventů a ocenění nejlepších žáků braňanské základky.

Severočeské doly jsou tradičním partnerem obce Braňany
Dlouhodobou dobře fungující spolupráci Severočeských dolů a obce Braňany v sousedství Dolu Bílina prezentuje celá řada projektů. Některé se týkají cíleně zdejší základní a mateřské školy. Za poslední roky se díky velkorysé podpoře od Severočeských dolů mohla provést například nákladná modernizace školní jídelny a potřebná půdní vestavba. Škola získala také moderní víceúčelové hřiště. Soustavná pomoc se týká i kompletního zajišťování pobytu žáků ve škole v přírodě či pořádání nejrůznějších naučně vzdělávacích výletů připomínajících hornickou historii regionu či dějiny českého státu. K tradičním akcím pořádaným Severočeskými doly pro braňanské školáky patří oslavy konce školního roku. Protože ten letos kvůli koronavirové pandemii neprobíhal v normálním režimu, mohla se populární školní akce, na kterou se těší všichni školáci, učitelé, rodiče i prarodiče, uspořádat teprve v poslední den prázdnin - 31. srpna.

branany_skola_2020_2.jpgSpolečně do školy
Odpoledne plné zábavy a her odstartovaly soutěže o letenky vyhlídkových letů z nedalekého letiště. Poté se na pódiu prvně sešli letošní prvňáčci, kterým úspěšný start vzdělávacího cyklu popřál ředitel školy Radek Hach a starosta obce Braňany Petr Škanta. Společně s čelními představiteli Severočeských dolů - ředitelem komunikace a vnějších vztahů Rudolfem Kozákem a výrobním ředitelem Jiřím Nerudou - pak předali krásné horské kolo nejlepší žákyni ZŠ Braňany. Oceněni byli i nejbystřejší řešitelé pracovních listů z poznávací cesty pořádané pro žáky Severočeskými doly, která byla tentokrát zaměřena na hrdinské činy Jana Kubiše a Josefa Gabčíka. Potom přišel na řadu další blok programu plný soutěží, písniček a humoru, a to v režii Divadla Hnedle vedle. Vřelému zájmu se těšil živý koncert idola dnešních teenagerů Adama Mišíka. Vyvrcholením pěkného odpoledne bylo fotbalové utkání týmu místních borců s výběrem Arabela týmu tvořeného mimo jiné zpěvákem Stanislavem Hložkem nebo komikem Jaroslavem Sypalem.

P.I.