e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Račeticích slaví cibuli, ochutnáte i cibulové pivo

publikováno: 10.9.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Cibulové pivo, štrůdl, cibulačka nebo grilované cibule - to všechno bude k ochutnání na Slavnostech cibule, které jsou oslavou sklizně v jedné z vyhlášených cibulářských oblasti - v Račeticích na Kadaňsku. Konají se v sobotu 14. září od 10,00 hodin. Jarmark s cibulí a pochoutkami z ní doplní hudební program, zemědělská výstava či šlapací JZD pro děti.

Cibulová a trhová scéna nabídne jarmark cibulových výrobků, copů, místní cibule a prodej jídel s cibulí. Ochutnat můžete cibulačku, cibulový štrůdl, nakládané cibulky nebo cibulové pivo. Připraveny jsou také ukázky techniky na pěstování, sběr a zpracování cibule a ukázka a burza hospodářských zvířat. Pro děti tu bude Šlapací JZD - šlapací stroje a spousta práce pro malé farmáře a také kreativní dílničky pro děti.

Na hlavní scéně se můžete těšit na skupinu Radon, Kryrské mažoretky a děti na cibulovou pohádku s Divadlem BezeVšeho. Ve 13,00 hodin představí své kuchařské  umění restauratérka Věrou Bauerovou z Pamplona restaurace v Libochovicích a probíhat tam bude také soutěž o nej cibulačku a další cibulové soutěže. V 15,00 hodin děti pobaví Mickey Mouse a poté zahrají Filip Richie, Team Revival Znojmo, Deepka a Pumpa Rock.

Na malé scéně bude hrát Horalka Kraslice a Malá hudba Chomutov a budou zde připraveny stánky a ukázky regionální produkce.

Součástí programu je také výstava zemědělské techniky s ukázkami, kde uvidíte největší kombajnovou lišta v ČR a budete se moci svézt ve strojích. V Minifarmě budou k vidění domácí zvířata. Vyzkoušet si můžete jízdy obrněným transportérem, střelbu z paintballových zbraní, jízdy na ponících a další zábavu pro malé i velké.

Foto: Karel Stuchlík, Slavnosti cibule.