e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Za žateckými památkami na kole

publikováno: 10.9.2016, kategorie: Turistika, autor: Regionální muzeum Žatec

Sdílet: facebook twitter google+

V rámci programu Dnů evropského dědictví připravuje žatecké muzeum cyklozávod za památkami Žatecka. Úkolem závodníků bude objet pět památek v Žatci v co nejkratším čase a u každé vyřešit hádanku. Závodit mohou jednotlivci i rodinné týmy, start je v sobotu 17. září v zahradě muzea.

U pěti památek v Žatci a blízkém okolí budou rozmístěna kontrolní stanoviště, kde bude závodníkům zadán vždy jeden úkol v podobě rébusu, hádanky atd. K úspěšnému absolvování závodu je nutné projet všechna kontrolní stanoviště a za zde splněné úkoly získat příslušná razítka do listu s mapou, který závodník dostane na startu. Za nesplnění úkolu bude závodníkům připočtena pětiminutová penalizace. Trasu si může každý účastník zvolit individuálně, čím lepší trasu zvolí, tím větší bude šance na výhru.

Závodit se bude v kategoriích ženy, muži a rodinné týmy. Rodinný tým může být sestaven následovně: dva závodníci dětské kategorie (ročník 2001 a vyšší) a jeden nebo dva dospělí nebo tři závodníci dětské kategorie a dva dospělí. Cílový čas týmu bude zapsán, až budou všichni členové týmu v cíli. Pokud některý z členů týmu závod nedokončí, diskvalifikován bude celý tým. Za dětské závodníky zodpovídají dospělí v jejich týmu.

Účastníci v kategoriích ženy a muži musí být starší 15 let. Účastník mladší 18 let musí mít písemný souhlas se startem svých zákonných zástupců a po dobu jízdy musí mít nasazenou ochrannou přilbu. Každý závodník na startu odevzdá podepsané prohlášení, ve kterém stvrdí souhlas s pravidly závodu.

Prezence závodníků bude v sobotu 17. září od 9,00 hodin, start závodu od 10,00 hodin. Start i cíl závodu bude v zahradě hlavní budovy muzea, Husova 678, Žatec. Týmy a individuální závodníci budou vypouštěni na trasu po 2 minutách. Trasa závodu bude dlouhá zhruba 10 km.

V případě velmi špatného počasí bude závod přesunut na jiný termín. Na závod je nutné se přihlásit do 16. 9. do 16,00 hodin. Své dotazy a přihlášky můžete posílat mailem na merdova@muzeumzatec.cz, případně nás můžete kontaktovat telefonicky na 774 411 350.

Co všechno se na Dny evropského dědictví v Žatci chystá a které památky se otevřou se dozvíte v pondělním článku.