e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lounský Běh naděje - sport a charita v ulicích města

publikováno: 10.9.2012, kategorie: Sport, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

sobotu 15. září se v Lounech již popáté uskuteční tradiční Běh naděje. Tato sportovně-humanitární akce má ve městě velkou tradici a je to v podstatě volné pokračování populárního Běhu Terryho Foxe. Ten se v Lounech běžel celkem desetkrát, ale v posledních letech se musel kvůli autorským právům přejmenovat.

V Lounech tuto akci připravují velice aktivní pořadatelé – Tělocvičná jednota Sokol Louny a Základní škola J. A. Komenského. Cílem běhu je nejen společenské setkání, ale i sportovní vyžití a také veřejná sbírka pro získání prostředků na výzkum rakoviny. Prezentace, start, cíl a i další doprovodné akce jsou před pořádající školou. Od devíti hodin je možno se prezentovat u stánku příslušné kategorie a za poskytnutý dobrovolný příspěvek na boj s rakovinou dostane účastník i malý dárek.

První start je již v 9,15 hodin a trasa je určena převážně seniorům, tato procházka je součástí akce Dny evropského dědictví. Za půl hodiny poté, tedy v 9,45 hodin, bude start sportovní chůze s kočárkem a je to určeno pro rodiče s dětmi. V 10,00 hodin odstartuje vlastní Běh naděje, určený všem zájemcům bez ohledu na věk a trasa vede historickou částí města a lze ji absolvovat jak během, tak chůzí.  V 10,15 hodin pak odstartuje Kolo naděje, kdy se na trať v blízkém okolí města vydají cyklisté.

Po doběhnutí či dojetí do cíle obdrží každý účastník ručně vyrobenou pamětní plaketu a jen pro připomínku, nejde o soutěž, nejde o sportovní rekordy, jde o účast, radost z pohybu a o podporu boje proti rakovině. Takže nezapomeňte – sobota 15. září, Běh naděje v devět hodin před Základní školou J. A. Komenského v Lounech.