e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Opuštění pejsci potřebují pomoc

publikováno: 10.9.2009, kategorie: Tipy na víkend, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Obyvatelé kláštereckého psího útulku potřebují novou střechu nad hlavou. Ta je v havarijním stavu a to je před blížící se zimou špatná zpráva. Pomoci jim může prakticky kdokoli. Stačí si koupit samolepky, které vydal městský úřad.

Náklady na rekonstrukci střechy byly vyčísleny na čásku 255 tisíc,“ říká pro e-region vedoucí odboru místního hospodářství, dopravy a životního prostředí Reli Slunéčková. Samolepky jsou v hodnotě 25 korun. K dostání jsou v klášterecké galerii Kryt, na zámku, v informačním centru Lázní Evženie a v kadaňském informačním centru.

Samotná rekonstrukce musí probíhat velmi rychle, měla by být hotová do konce září. V našem útulku je v tuto chvíli více jak 40pejsků. Ten stav se nám bohužel neustále zvyšuje. Přestože jsou hodní lidé, kteří si pejska z útulku vezmou, tak stále je více těch, kteří pejska opustí a zanechají ho osudu,“ říká Slunéčková.

Pejsi, kteří v útulku čekají na nového pána, mají prezentaci na internetu. Jejich fotky najdete na adrese: http://www.muklasterec.cz/cs_ob_priroda_utulek.php