e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Truck Festivalu bude dominovat více než 100 kamionů

publikováno: 10.8.2018, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Více než 100 kamionů přihlásili jejich majitelé na přehlídku The Most Truck Festival, která bude po úspěšné loňské premiéře i letos součástí závodního víkendu evropského šampionátu okruhových tahačů Czech Truck Prix na mosteckém autodromu. Uskuteční se 1. a 2. září, vedle festivalu nabízí bohatý a pestrý doprovodný program řadu dalších atrakcí a zajímavostí.

„Vzhledem k velmi kladnému ohlasu loňské premiéry jsme počítali s nárůstem zájmu o účast na festivalu, což se nám potvrdilo. Zatímco loni dorazilo přes 60 nablýskaných trucků, do druhého ročníku jsme k dnešnímu dni zaregistrovali už 120 kamionů českých a německých firem. O tom, že festival nabývá i na profesionalitě, svědčí zájem dealerů renomovaných značek. Prezentovat se zde budou například Iveco, Mercedes-Benz či Volvo,“ uvedl obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

Impulsem založení festivalu byla podle Krafka snaha zúročit čtvrt století trvající tradici závodů tahačů. „Každým rokem k nám jezdí za touto atraktivní podívanou spousty řidičů kamionů, šéfů dopravních a spedičních firem a dalších nadšenců, kteří svůj život spojili s mnohatunovými kolosy. Vymysleli jsme proto akci šitou na míru právě jim. Reakce je více než pozitivní. Festival nabyl na své velikosti, potáhne se tentokrát podél celého diváckého svahu,“ vysvětlil.

Tahákem pro diváky bude stejně jako loni v sobotu i v neděli spanilá jízda účastníků Truck Festivalu po velkém závodním okruhu, mezi naleštěnými krasavci nebudou chybět ani americké a historické kamiony. Pořadatelé také zůstanou u osvědčeného modelu, kdy pro potřeby festivalu vyčlení speciální plochy, trucker zónu, show/fun zónu a prezentační zónu. Podrobné informace o festivalu, stejně jako formulář přihlášky zájemci najdou zde.

„Opět vyhlásíme soutěž ve válení dakarské pneumatiky o ceny firmy Best Drive. Řidiči mohou navštívit stánek sdružení automobilových dopravců ČESMAD BOHEMIA a dozvědět se novinky z legislativy i současná žhavá témata týkající se kamionové dopravy. Pro truckery máme i novinku. Každý si bude moci nechat bezplatně umýt svůj vůz v mobilní myčce firmy Mobile Truck Wash,“ přiblížil Krafek.

Titul v evropském šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC) obhajuje český jezdec Adam Lacko z roudnického týmu Buggyra. V Mostě se jako každoročně může těšit na mohutnou podporu desítek tisíc věrných domácích fanoušků. Součástí závodního víkendu Czech Truck Prix budou i vložené série Octavia Cup, Renault Clio Cup Central Europe a KIA Platinum Cup. Doprovodný program začne už páteční spanilou jízdou truckových speciálů ulicemi Mostu s cílem na centrální 1. náměstí, kde se fanoušci mohli osobně setkat s jezdci při jejich autogramiádě. Vedle Truck Festivalu dále nabídne leteckou akrobatickou show účastníka světového šampionátu Red Bull Air Race Master Class Petra Kopfsteina, taxijízdy v upravených speciálech či atrakce pro děti.