e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Blíží se velký svátek chmele a piva

publikováno: 10.8.2012, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Největší slavnosti chmele a piva v České republice - Žatecká Dočeská - se rychle blíží. Pojďte s námi nahlédnout do programu slavností, které vypuknou 31. srpna a 1. září v Žatci. Kromě desítek druhů piv, které budou k ochutnání, si můžete užít množství muziky - třeba Lucii Bílou, Alkehol a legendy české rockové hudby v připomínce alba Kuře v hodinkách.

"K ochutnání bude mnoho produktů od více jak 33 pivovarů z Čech, Moravy, Německa a nově také Japonska. Kromě tradičních soutěží, jako jsou například tanec s korbelem na hlavě nebo ruční česání chmele, se návštěvníci mohou těšit na bohatý kulturní program," připomíná Karel Fiala z pořádajícího Městského divadla Žatec. Během dvou dnů zahrají a zazpívají třeba Lucie Bílá, Ewa Farna, Mňaga a Žďorp, Buty, Harlej, Alkehol, Zdeněk Izer, Robert Křesťan a Druhá Tráva, New Age Of Smokie, X left To Die, Cop mnoho dalších.

"Zajímavostí letošních slavností chmele bude koncertní připomenutí dnes již legendárního alba kapely Flamengo s názvem Kuře v hodinkách, které letos slaví již 40 let od vydání. Dále v koncertu věnovaném legendám rockové hudby zahrají Vladimír Mišík s ETC, Radim Hladík a kapela Blue Effect," doplnil Karel Fiala.

Kompletní program si na webu www.e-region.cz budete moci stáhnout již příští týden, o jednotlivých akcích vás budeme průběžně informovat.