e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krejčoves z Monkey Business natočil v Kadani klip

publikováno: 10.8.2009, kategorie: Zajímavosti, autor: Renata Malíková

Sdílet: facebook twitter google+

Kadaň bude vidět v nejrůznějších hudebních pořadech. Některé její dominanty se objevují v novém klipu k písničce Zeptej se osudu. Song je na poprockovém, autorském albu kytaristy Oldy Krejčovese. Ten je kadaňským rodákem a známým se stal především díky svému členství v kapele Monkey Business.

Klip se v Kadani točil proto, že jsem Kadaňák, mám to tady rád a musím říct, že je to hezky upravený město. Točilo se v pěti lokalitách - většinou v podhradí, v hospodě Pohoda, na náměstí a hlavní byla Katova ulička,“ říká pro e-region Olda Krejčoves.

V klipu si zahrálo hned několik Oldových kamarádů z Kadaně. „Spousta věcí byla omezených finančně. Klip se povedlo dát dohromady i díky tomu, že mám tady spoustu kamarádů. Dělali kompars a sehnali mi i dětské herce. Ti nejmenší účinkovali v klipu za čokolády a dospělí za pivo,“ usmívá se známý kytarista. Autoři scénáře se částečně opírají o text písně a volbou cesty mezi dobrem a zlem. „Zajímavý na tom klipu je, že to točili dva moji mladí kamarádi Fíla Zangi a Jakub Zvoníček. Je jim 15 a 16 let,“ doplňuje Krejčoves.

Klip k písničce Zeptej se osudu se má po prázdninách objevit v pořadu Noc s Andělem na ČT2, také v Pomeranči a vysílat se má i na televizi Óčko. Olda Krejčoves je už 10 let v kapele Monkey Business. Písnička Zeptej se osudu je z jeho prvního autorského alba OKREJ. „Já jsem strašně dlouho v sobě nosil velkou haldu nápadů a nakonec jsem si řekl dost, začnu na tom dělat. Vytáhl jsem tak z šedesáti, osmdesáti věcí patnáct kousků a ty jsem pak zredukoval na třináct. Pomáhali mi s tím kamarádi jako jsou Dan Bárta, Matěj Ruppert, Karolína Ruppert, Tonya Graves a Viktor Dyk. Vybrali jsme písničky a udělali jsme texty. K tomu všemu jsem ještě přizval pár dalších muzikantů, které mám rád a o kterých jsem si myslel, že by jim to sedlo,“ vysvětluje Krejčoves. Nové album s názvem OKREJ chce Olda křtít na podzim v Kadani.