e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Kadani bude vystavovat fotograf Robert Vano

publikováno: 10.7.2018, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Známý český fotograf Robert Vano bude v červenci vystavovat v kadaňské Galerii Josefa Lieslera v budově radnice na náměstí. Do Kadaně výstava přicestovala z Vídně, kde Vano vystavoval v Českém centru. Výstava s názvem Memories se otevře ve čtvrtek 12. července v 17,00 hodin za účasti fotografa a potrvá jeden měsíc.

"…Nikdy jsem nepřemýšlel o tom, že i já budu někdy vzpomínat. Teď je to tady!" říká Robert Vano o svém projektu Memories. Mezinárodně uznávaný fotograf, proslul především fotografiemi mužských aktů, které pořizuje na klasický film technikou platinotypie. Kromě těchto fotografií na výstavě Memories poprvé představí i fotografie barevné focené polaroidem, který fotograf s oblibou používal v období sedmdesátých a osmdesátých let. Svou premiéru zažily tyto snímky při příležitosti uvedení knižní publikace Memories koncem minulého roku v Praze. Čekají vás desítky snímků pořízených od roku 1968 až po současnost. Výstava bude navíc prodejní.

Pokud se chcete s fotografem Robertem Vano setkat, vydejte se do Kadaně 12. července, vernisáž začíná v 17,00 hodin. Potrvá do 12. srpna a otevřena je denně od 10,00 do 18,00 hodin.