e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Den v Klášterci: Kláštercem ruku v ruce

publikováno: 10.7.2015, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Pokud je pravda, že zamilovaní nosí růžové brýle, můžeme se s mou láskou procházet kláštereckou průmyslovou zónou a bude se nám zdát, že jdeme rozkvetlým třešňovým sadem. Já ale chci, aby to byl den, na který budeme ještě dlouho vzpomínat...

Jak strávit den v Klášterci nad Ohří ruku v ruce? Budete potřebovat jen deku, piknikový koš, trochu peněz, dobré boty a samozřejmě – ideálního partnera. Dopoledne můžete prozkoumat zámecký areál a vystoupat společně na věž. Na jejích schodech si budete připadat jako v pohádce. 113 stupínků totiž lemují mytické postavy výtvarnice Jany Štefánkové. Zbytek dopoledne se můžete toulat anglickým zámeckým parkem: U soch světadílů barokního sochaře Jana Brokofa plánovat, kam se vypravíte na svatební cestu, nebo se políbit pod „stromem štěstí“, starobylou dřevinou až z Japonska.

Romantika může pokračovat i u oběda. Pojďte na piknik! Zámecký park je sice prostorný, já vám ale poradím projít až za lázně Evženie, kde leží půvabný a intimnější lázeňský park, kde vás u oběda nebude nikdo rušit. Pokud snad nebude počasí piknikování přát, nasytí vás v blízké restauraci s výhledem na řeku. Odtud už to máte jen pár kroků do lázní. Co takhle horká vířivka pro dva s výhledem na lázeňskou promenádu?

Odpoledne je čas trochu si partnera proklepnout po vzoru Libuše Šafránkové a Josefa Abrháma v nesmrtelné komedii Svatební cesta do Jiljí. Vhodný je na to třeba výšlap na hrad Šumburk s převýšením 260 metrů nebo pádlování v pramici proti proudu řeky Ohře. Lodí i záchrannou vestou vás vybaví každé odpoledne v půjčovně mezi zámeckými parkem a lázněmi.

Přežili jste to? Tak to běžte oslavit! Dlouze se dívat do očí nad sklenkou dobrého vína můžete v útulné vinárně v centru města. Mají otevřeno až do půlnoci. A pokud chcete na svůj romantický den v Klášterci nad Ohří vzpomínat i ve dny všední, zastavte se v podnikové prodejně Thun 1794, druhé nejstarší české továrny na porcelán. Co třeba snídaňová souprava pro dva?